Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olutravintola Pikkulinnulle uusi isäntä – Viisi Tähteä: Sukupolvenvaihdos Itä-Helsingissä

Sukupolvi on vaihtumassa Stadin parhaaksi olutkapakaksi vuonna 2015 valitussa Puotilan Pikkulinnussa. Liiketoiminta on Viisi Tähteä -verkkolehden mukaan vuokrattu Maltilla Oy:lle. Operatiiviseen johtoon astuu ravintolapäällikkö Atte Erkkilä

–Siirryn ravintolan vetovastuusta takavasemmalle ja hoitelen maahantuontia. Konsultoin ja autan tarpeen mukaan ravintolan pyörittämisessä. Voin pitää välillä vähän vapaata. Asiakkaille muutos ei näy käytännössä millään tavalla, ravintoloitsija Markku Ristevirta Ristevirta kertoi Viisi tähteä -lehdelle.

Vuonna 2000 toimintansa aloittanut Pikkulintu on erikoistunut oluisiin ja mallasviskeihin. Se sijaitsee Puotilan ostarilla.

Ravintoloitsija, maahantuoja ja tukkuri Ristevirta nimettiin vuoden 2010 Hyväksi Tuomaaksi kiitokseksi hänen olutkulttuurin hyväksi tekemästään työstä.

–Halusin perustaa pienen ja erilaisen paikan. Kun olin liikkeellä omalla rahalla, en uskaltanut lähteä Helsingin keskustaan. Puotilasta löytyi sopivan kokoinen liiketila, joka oli yhden ihmisen hoidettavissa, Ristevirta muisteli tuolloin. Aluksi Pikkulinnussa oli 40 anniskelupaikkaa.

Vuonna 2007 olutväki myönsi Pikkulinnulle Vuoden olutravintolan tittelin.

Helsingin Uutisten lukijaäänestyksen Pikkulintu voitti vuonna 2015. Näin kisavastauksissa luonnehdittiin Stadin parasta olutkapakkaa: Aito lähiöbaari. Olen käynyt ”Linnussa” jo 14 vuotta. Hintataso hyvä ja valikoima yleensä todella kattava. Siellä ei soi ikinä mikään taustamusiikki. On se vaan mukava paikka. Asiantuntemusta riittää vaativallekin, sekä oluista että viskeistä, joita on hämmästyttävän laaja valikoima. Rento palvelu. Eipä juuri remeltäjäporukkaa näy.

Vuonna 2016 Pikkulintu oli HU:n äänestyksessä kolmannella sijalla

– Vuodesta toiseen laadukasta juomaa. Olutravintola jossa ei musiikkia eikä telkkaria joka tuuttaisi urheilua. Paikka elää tarjonnallaan sekä erittäin asiantuntevalla henkilökunnalla. Paikka "pakottaa" ihmiset keskustelemaan toistensa kanssa ja baaritiskillä on käyty tuntemattomien kanssa monet hyvät keskustelut. Olutravintola jossa ei musiikkia eikä telkkaria joka tuuttaisi urheilua. Paikka elää tarjonnallaan sekä erittäin asiantuntevalla henkilökunnalla. Paikka "pakottaa" ihmiset keskustelemaan toistensa kanssa ja baaritiskillä on käyty tuntemattomien kanssa monet hyvät keskustelut, luonnehtivat vastaajat.