Poliisi otti ohjat TixiBandissa – lauantaina soi leffamusiikki

MUSIIKKI Vanhempi konstaapeli Panu Matilainen on puhallinorkesterin uusi kapellimestari.

TixiBandin uusi kapellimestari Panu Matilainen johtaa orkesterin kevätkonsertin Vantaan opistotalossa Tikkurilassa lauantaina. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Tikkurilan soittokunta eli TixiBand on ollut viime syksystä asti virkavallan johdettava. Silloin uutena kapellimestarina aloitti Helsingin poliisisoittokunnan huilistien äänenjohtaja ja konserttimestari, vanhempi konstaapeli Panu Matilainen, 43.

Porvoossa asuva Matilainen kertoo, että soittamisen ohella hän työskentelee poliisisoittokunnan toimistossa. Hän järjestelee muun muassa konsertteja. Varsinaisia poliisin töitä hän tekee harvemmin, esimerkiksi valtiovierailujen aikana.

Matilainen kuuli avoimesta kapellimestaripaikasta poliisisoittokunnan käyrätorvensoittajalta Timo Forsströmiltä, joka johti TixiBandia 1990-luvulla. Hän tiesi, että Matilaisella oli kiinnostusta saada oma orkesteri johdettavakseen.

Hakuprosessin jälkeen Matilainen valikoitui uudeksi vetäjäksi ja hän on siitä iloinen.

–Olen ylpeä näistä hyvin motivoituneita soittajista. He tulevat mielellään harjoituksiin ja haluavat satsata hienoihin konsertteihin, kapellimestari kehuu.

Matilaisen ensimmäinen konsertti TixiBandin kanssa oli joulukonsertti, jossa kokeiltiin heti jotain uutta. Puhallinorkesteri soitti joululaulujen lomassa ensimmäistä kertaa heviä, tai heviballadin.

– Solisti Hanna Ahponen halusi laulaa Nightwishin Sleeping Sunin ja tein siihen sovituksen.

Se toimi hyvin.

–Se oli tosi hauskaa ja yleisökin tykkäsi.

TixiBand ei kuitenkaan muutu hevisoittokunnaksi, mutta Matilainen pitää ihan mahdollisena sovittaa jatkossakin tukevampia, ei niin ilmeisiä kappaleita puhallinorkesterille.

Sovittaminen mahdollistaa myös sen, että kappaleita voi räätälöidä soitinten mukaan.

–Puhallinorkesterissa saisi olla neljä käyrätorvea, mutta meillä on vain yksi. Klarinetti- ja oboesektiossakin voisi olla lisää soittajia, hän vihjaa.

Ensi lauantain kevätkonsertti on omistettu elokuvasävelille.

– Se on aarreaitta, josta saisi vaikka konserttisarjan.

Valinta osui nyt muun muassa kahteen Kummisetä-elokuvasta tuttuun sävelmään, Bond-elokuvan Skyfall-kappaleeseen ja I will always love you -kappaleeseen Bodygard-leffasta.

TixiBand

Puhallinorkesteri perustettiin 1945 ja se on vanhin Vantaalla toimiva orkesteri.

Tikkurilan soittokunta käyttää keikkaillessa TixiBand-nimeä, jonka lanseerasi pitkäaikainen kapellimestari Kimmo Nurmi (2003–2016).

Orkesteri on osa Vantaan aikuisopiston opinto-ohjelmaa.

TixiBandin kevätkonsertti Opistotalossa (Tikkurila, Lummetie 5) la 8.4. klo 17. Solistina on vuoden 2015 Voice of Finlandissa kilpaillut Riina Ammesmäki. Liput alk. 12e tuntia ennen ovelta tai orkeseterin Facebook-sivun kautta.

Juttuun korjattu oikea lipunhinta ja ostopaikka 4.4. klo 15.45.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut