Vantaalla joogataan ilman oppikiistoja – hyvää oloa jaetaan talkoovoimin

HARRASTUS Joogayhdistyksen toimintaan toivotaan lisää nuoria ja miehiä.

Vantaan joogayhdistyksen järjestämään harjoitukseen voi tulla ilman aiempaa joogakokemusta. Halu irtautua hetkeksi arjen pyörityksestä riittää. Johanna Erjonsalo

Tiina Örn

Joogasta on tullut osa liikuntapalveluja tarjoavien yritysten valikoimaa ja tapa lisätä liikevaihtoa. Vantaalla joogan hyvää oloa jaetaan myös talkoovoimin, sillä kaupungissa on toiminut jo yli 30 vuotta aktiivinen joogayhdistys.

Yhdistyksen puheenjohtaja Erja Raiskila pohtii, että porukan pitää kasassa joogan voima.

–Yhdistyksen vahvuutena voidaan pitää myös pitkäaikaisia jäseniä, jotka uskollisesti tulevat harjoituksiimme, kommentoi Raiskila.

Yhdistyksessä joogataan ilman oppikiistoja."

Jooga on vahva sana. Eri joogasuuntien oikeaoppisuudesta käydään keskustelua, mutta Vantaan yhdistyksessä harjoitellaan ilman oppikiistoja.

Raiskila selittää, että yhdistyksen harjoitukset noudattavat pääosin Suomen Joogaliiton kouluttamaa joogaa, joka ei ole sidoksissa yksittäiseen suuntaan tai traditioon.

Vantaan yhdistys on kasvanut tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan viettävän Suomen Joogaliiton kainalossa. Yhdistyksen perustajiin kuulunut Eila Tolamo muistelee alkutaivalta.

–Päätimme vuonna 1983 perustaa joogayhdistyksen lähinnä siksi, että siten saimme maksutta käyttää Vantaan koulujen tiloja harjoituksiin.

Tolamo muistaa alkuaikoina käydyt keskustelut joogasuunnista ja eri kuppikuntien kiistat. Erimielisiä oltiin muun muassa siitä, on joogassa oltava mukana aina myös uskonnollisuutta ja tekstien tutkimista.

– Yhdistyksen perustamisen aikoihin joogaa opetettiin 18 eri paikassa työväenopistossa. Silloin oli selvää, ettei se voinut olla mitään hihhulointia, kuvaa Tolamo.

Tällä hetkellä yhdistys järjestää joogaharjoituksen kaksi kertaa viikossa. Harjoituksissa on kertamaksu.

–Päätimme tarjota näitä drop in -tunteja, koska nykyinen elämänrytmi on niin kiireinen ja ihmisten on vaikea sitoutua koko kevät- tai syyskaudeksi, kertoo Raiskila.

Mukaan voi tulla kuka vain. Yhdistyksen aktiivijäsenistä suuri osa on tätiväkeä, joten mukaan kaivataan lisää nuoria ja miehiä.

Vaikka jooga on hiljaisuuden puolella, yhdistys miettii uusia tapoja saada äänensä kuuluville.

– Toivottavasti tulevaisuudessa voisimme tehdä yhteistyötä esimerkiksi vantaalaisten urheiluseurojen kanssa, visioi Raiskila.

Vantaan Joogayhdistys

Perustettu vuonna 1983.

Voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön.

Yhdistyksen ohjaajat ovat suorittaneet Suomen Joogaliiton koulutuksen.

Keväällä 2017 yhdistys järjestää joogaa Puistokulmassa tiistaisin klo 20.10–21.40 ja Lumossa torstaisin klo 14.30–16 (ei 13.4.).

Joogakerran hinta on jäseniltä 5 euroa, muilta 7 euroa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Joogaopettaja hätkähti: Mindfulness-metodi liki sanasta sanaan kuin jooga-harjoittelua
    5.2.2017 8:45

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut