Lukijat äänestivät: Tässä on Vantaan paras lounaspaikka

ÄÄNESTYS Kaivokselan, Tikkurilan ja Myyrmäen paikat lounaskisan kärjessä.

Smile Cateringin Asko Pajari, lomailevaa Pekka Koivuniemeä tuuraava Annastiina Miettinen ja Ari Rautapalo tuulettavat voiton merkeissä. Marketta Karjalainen

Marketta Karjalainen

Itse tehty ruoka, siistit tilat, ystävällinen henkilökunta, vaihteleva ruokalista, annoskoko, sijainti, tuoreus ja hinta-laatusuhde ratkaisivat, kun äänestäjät valitsivat Vantaan parhaan luonaspaikan.

Meidän mottomme on syö, nauti ja hymyile."

Kisan kärkeen kiri Smile Cateringin Lounas Bistro Kaivokselasta. Toiseksi tuli Malmi Cateringin Käpykolo Tikkurilasta ja kolmanneksi Ravintola Sapusca Myyrmäestä.

–Meillä on kolme työntekijää ja noin 150–200 asiakasta päivässä. 70 prosenttia asiakkaista tulee muualta kuin tästä talosta, kertoo toimitusjohtaja Asko Pajari

Lounas Bistro on toiminut Vetotie 3:ssä 3,5 vuotta. Pajarin yrityksellä paikka on ollut 1,5 vuotta.

– Asiakasmäärät nousevat tasaisesti koko ajan. Viime viikolla tuli ennätys, 260 ruokailijaa yhtenä päivänä. Asiakkaat myös ovat tyytyväisiä ja antavat hyvää palautetta, Pajari kertoo.

Nykyisin Munkkivuoressa asuvalle Pajarille sekä Kaivokselan seutu tuttu 1970-luvulta saakka.

Lounasruokailuun 15-vuotiaana työt ravintola-alalla aloittanut mies on ehtinyt perehtyä monipuolisesti. Takana on monipuolinen työkokemus kivijalkaravintoloista, henkilöstöravintoloista ja ostoskeskusympäristöstä muun muassa keittiö- ja tuotepäällikkönä sekä kouluttajana.

Nyt Pajari pyörittää omaa yritystä, jonka päätyö lounasravintola on.

– Meidän mottomme on "Syö, nauti ja hymyile". Suhtaudumme kaikki kolme intohimoisesti ruokaan ja syömiseen. Kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaita, kehitymme ja toimimme joustavasti, Pajari kertoo.

Voittajan lounas maksaa 9,50 euroa. Siihen sisältyy pääruokien lisäksi salaattibuffet, leipäpöytä, keitto ja joko pizzaa tai jälkiruokaa. Keittolounas maksaa 8,50 e.

Raaka-ainevalinnoissa Smile Catering suosii kotimaisia ja pieniä paikallisia tavarantoimittajia. Kaikki ruoka tehdään itse. Listalla on sekä trendiherkkuja ja perinteisiä kotiruokia, vaihteluväli yltää nyhtöpossusta makaronilaatikkoon.

Näin äänestäjät luonnehtivat voittajaa:

Älyttömän hyvä ruoka ja rajoittamattomat annokset! Ei "konseptituotettua" ruokaa, vaan omassa keittiössä valmistettua maistuvaa kotiruokaa. Hyvä monipuolinen valikoima, hinta ok. Tarjoaa monipuolisia lounaita ja todella ystävällistä palvelua. Salaattipöytä on runsas, lämpimissä ruoissa on vaihtelua ja jälkiruokapöydästä löytyy usein hienoja makuelämyksiä. Ravintolassa on myös melko usein tarjolla jokin erikoisuus, kuten vaikkapa intialaista ruokaa tai turkkilaistyylistä ruokaa. Monipuolinen ja herkullinen buffet ja ystävällinen sekä palvelualtis henkilökunta. Hyvää ruokaa, laaja valikoima. Asiakasystävällinen paikka, rento mutta rauhallinen ilmapiiri. Viihtyisä, puhtaat astiat ja muutenkin siisti."

Lisää kisasta www.vantaansanomat.fi/ravintolat.

Vantaan paras lounaspaikka -kisan tulokset

1. Smile Catering/ Lounas Bistro 185

2. Käpykolo/ Malmi Catering 180

3. Sapusca 112

4. Robson´s 90

5. Oivadeli 87

6. Auralounas 64

7. Lounasparkki 58

8. Café Viisari 53

9. Koto 28

9. Veljekset Aviapolis 28

9. HOTT 28

10. Antell Väritupa 23

10. Vivace 23

11.–20. Taikakattila, Star Lunch, Amica Ruoksu, Taimi, MACHii/ Fuudii, Kehäruokala, TOKE, Amica Avia Forum, Kuumakauha, Mandeli, Cafe Kuusijärvi.

Kisassa annettiin kaikkiaan 1 382 ääntä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut