Poliisi Facebookissa julkaistuista bensavaraskuvista: "Julkaisija voi syyllistyä kunnianloukkaukseen"

Poliisi ei ota vielä kantaa siihen, ovatko huoltamoiden julkaisemat Facebook-kuvat bensanäpistäjistä laillisia vai eivät. Kuva ei liity tapaukseen. Arkisto/Ilpo Kekki

Tuomas Massinen

Tikkurilan Teboil julkaisee Facebook-kuvia bensavoroista näiden tunnistamiseksi. Kuvat voivat auttaa poliisiakin, mutta asia ei ole niin yksinkertainen.

–Riippuen kunkin tapauksen yksityiskohdista kuvien julkaisija voi syyllistyä kunnianloukkaukseen tai yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen, arvioi Itä-Uudenmaan poliisin rikoskomisario Markku Helenius

Poliisi suhtautuukin Facebook-kuviin ristiriitaisesti.

–En uskalla ottaa niiden laillisuuteen vielä mitään kantaa. Asia on monitahoinen eikä tuomioistuimissa ole ennakkotapauksia.

Poliisi tutkii juuri tapausta, jossa toinen huoltamo julkaisi kuvan lisäksi tekijän nimen Facebookissa ja pyysi käyttäjiä jakamaan julkaisun. Tästä poliisi sai asianomistajalta ilmoituksen yksityiselämää loukkaavan tiedon levityksestä. Helenius toivoo tutkinnan selkiyttävän poliisin linjausta Facebook-kuviin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.