Mielipide: Nuoret naiset marssivat peseytymättä uimaan – "Haarojen välissä tuntuu olevan valtakunnan salaisuus"

Uimahallietiketti puhuttaa jälleen Vantaalla. Kirjoittaja toivoo aktiivisempaa valvontaa, jotta etenkin nuoret peseytyisivät asianmukaisesti ennen altaaseen pulahtamista.

Taannoin oli kirjoittelua puolin ja toisin teini-ikäisten koululaisten peseytymisongelmista uimahallissa. Mummot syyttivät nuoria ja nuoret jopa laativat asiallisen vastineen, jossa luvattiin peseytyä kunnolla ja huomautettiin lähinnä mummojen asiattomasta tavasta puuttua asiaan.

Vastine kuulostikin tosihyvältä ja olin yllättynyt käänteestä.

Kunnes taas petyin karvaasti. Kokonainen luokka nuoria naisia paineli polleana bikineissään uimaan, ilman että oli kasteltu edes uimapukua. Tällaisia ryhmiä nuoria naisia menee peseytymättä neljästä viiteenkin kappaletta päivässä uimaan.

Voi vain kuvitella, mikä määrä bakteereja menee veteen. Myyrmäen uimahallin veden laatu on muutoinkin jo kehnoissa kantimissa!

Puhuin asiasta opettajan kanssa. Hän sanoi, että asiasta on useaan kertaan puhuttu ja huomautettu.

Mikään ei auta! Kun opettajaa ei näy, säännöt unohtuvat. Nuoret lintsaavat heti, kun silmä välttää.

Siis, parempaa valvontaa tarvitaan. Kenelle valvonta kuuluu? Tikkurilan uimahallissa opettaja seisoi esteenä oviaukossa ja palautti jokaisen pesulle, joka ei ollut itseään kunnolla pessyt, tarkoittaa myös haarojen välistä. Se näyttää olevankin se vaikeus useimmiten, niinkuin olisi valtakunnan salaisuus siellä. Miksi se on niin vaikeaa?

Jokainen järkevä ihminen ymmärtää, että bakteerien pesäpaikka on juuri haarojen väli niin miehillä kuin naisilla. Siis kunnolla peseytymään! Turha häpeily pois, se on tarpeetonta uimahallissa.

Ei senpuoleen, on ihan aikuisiakin naisia, jotka menevät peseytymättä uimaan, luulisi nyt heillä sentään olevan ymmärrystä asiaa kohtaan.

Voidaanko taas kerran haaveilla paremmasta peseytymiskulttuurista? Myös kunnollinen ohjaus ja valvonta nuorille on tarpeen. Ilman sitä ei tule mitään.

Sairaanhoitaja

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut