Vertailu yllättää: Vantaan kalleimmat asuinalueet aivan Helsingin eliittisaaren ja Kauniaisten kintereillä

RAHA Tuoreella top 100 -listalla on monta vantaalaisaluetta.

Tammistossa myytyjen asuntojen keskineliöhinnat olivat viime vuonna Vantaan korkeimmat, kertoo Blokin julkaisema tuore listaus.  Päivi Tuovinen/Arkisto

Tiina Örn

Vantaan kalleimmat asuinneliöt ovat Kirkonkylä-Veromäessä, kertoo Asuntojenhinnat.fi-sivuston tuore listaus. Kirkonkylä-Veromäki löytyy Suomen kalleimpien asuinaluiden listalta sijalta 49. Vain pykälää ylempänä on arvoasunnoistaan tunnettu Helsingin Kuusisaari-Lehtisaari.

Kuluvalla viikolla julkaistiin myös Blokin tekemä vertailu, jossa Vantaan kalleimmaksi asuinalueeksi nousi Tammisto. Blokin markkinointijohtaja Olli Gunst selittää kahden listauksen eron sillä, että Blokin vertailuun on otettu mukaan vain ne postinumeroalueet, joissa kauppoja on tehty enemmän kuin sata vertailuvuosina.

–Näin yksittäisten kauppojen vaikutus keskihintaan vähenee merkittävästi ja vertailuun pääsi tuolla rajauksella Suomesta vain 171 postinumeroaluetta, toteaa Gunst.

Blokin listalla Tammisto on sijalla 30. heti Kauniaisten jälkeen. Tammiston ja Kauniaisten asuntojen keskimääräisissä neliöhinnoissa oli viime vuonna eroa vain vajaat kaksisataa euroa. Tammiston jälkeen listan seuraava vantaalaisalue on Tikkurila, joka löytyy sijalta 51. Kaivoksela on sijalla 58.

Asuntojenhinnat.fi-sivuston Vantaan ykkösalueella, Kirkonkylä-Veromäessä, asuntojen keskimääräinen myyntihinta oli viime vuonna 3743 euroa neliöltä. Vantaan kallein alue jää reippaasti vertailussa Suomen ja Helsingin kalleimpaan alueeseen eli Kaartinkaupunkiin. Siellä asuntojen keskimääräinen myyntihinta oli lähes kaksi kertaa enemmän eli 7423 euroa.

Hinnat ovat nousseet myös vanhoissa lähiöissä."

Tammiston asuntojen keskineliöhinta oli 3689 euroa, Tikkurilassa 2980 euroa ja Kaivokselassa 2879 euroa.

– Vantaalaisalueiden joukossa on havaittavissa myös muutamia nousijoita viime vuoteen verrattuna, joskin tällaisilla alueilla, kuten esimerkiksi Vantaanpuistossa, keskihinnan nopeassa nousussa tulee ottaa huomioon uudistuotanto, toteaa Gunst.

Kaivokselan keskihinnat nousivat 50 prosentilla kymmenessä vuodessa, kun muilla alueilla Vantaalla oli nousua noin 30 prosenttia.

–Kaivokselan hintojen nousuun on Vantaanpuiston tapaan vaikuttanut jatkuva uudistuotanto Vaskipellon alueella. Kun alueelle rakennetaan uusia asuntoja, se on melko vahva signaali siitä, että aluetta tullaan tulevaisuudessa kehittämään. Tutkimusten mukaan uudistuotanto näkyy vanhojenkin asuntojen hintojen nousuna.

Hinnat ovat nousseet myös vanhoissa lähiöissä.

– Perinteisesti huonomaineisina pidetyt alueet, kuten Koivukylä, ovat nousseet markkinoiden mukana. Koivukylä on Blokin listauksessa sijalla 106.

Top 100 -listauksen kärjessä on Kaartinkaupungin lisäksi muita tuttuja Helsingin arvoalueita kuten Kaivopuisto ja Eira.

Hintavertailuihin kootut neliöhinnat ovat peräisin Tilastokeskukselta ja ne on koottu vuosilta 2006–2016. Mukana ovat vanhat osakehuoneistot ja kaikki talotyypit.

Kaksi listausta

Asuntojenhinnat.fi: Kirkonkylä-Veromies 49., Tammisto 52., Ylästö 72., Kivistö 81., Hämeenkylä 96. ja Nikinmäki 100.

Blokin listaus: Tammisto 30., Tikkurila 51., Kaivoksela 58., Hiekkaharju 69., Myyrmäki 71., Korso 73., Pähkinärinne 75., Länsimäki 81., Martinlaakso 89. ja Hakunila 97.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut