Lentolakko: Finnair perumassa kymmeniä lentoja – "Osapuolet hyvin kaukana toisistaan"

Kuvituskuva. ESM arkisto

Riikka Jokinen

Ilmailualan unionin (IAU) mahdollisella lakolla on huomattavia vaikutuksia Finnairin lentoihin tulevana perjantaina, yhtiö tiedottaa.

Lakko ajoittuu toteutuessaan päivittäisen liikenteen kannalta kriittisimpään ajankohtaan kello 15–19 välille, jolloin yhtiöllä on yli 90 lentoa.Lakon aikana kriittisiä maapalveluita ei ole saatavilla tai niitä on saatavilla vain hyvin rajallisesti.

Finnairin mukaan odotettavissa on kymmeniä peruutuksia ja viivästyksiä.

Yhtiö kertoo tiedottavansa perutuista lennoista verkkosivuillaan sitä mukaa, kun päätöksiä perumisista tehdään. Finnair viestii myös suoraan asiakkaille tekstiviestein.

Asiakkaat, joilla on varaus perjantaille tai jollekin muista ilmoitetuista lakkopäivistä (14.3. ja 17.3.), voivat halutessaan siirtää matkaansa 2. huhtikuuta asti välttyäkseen matkustamasta mahdollisina lakkopäivinä.

Toteutuessaan lakko vaikuttaa myös tarjoiluun ja matkatavaroiden käsittelyyn. Kotimaan lennoilla on vain vesitarjoilu ja Euroopan lennoilla tarjoilussa on vettä ja sämpylöitä. Myös ennalta tilattujen aterioiden ja tuotteiden toimituksissa tulee olemaan Finnairin mukaan suuria vaikeuksia.

Lisäksi matkatavaran käsittelylle aiheutuu häiriöitä. Yhtiö suositteleeasiakkaita matkustamaan vain käsimatkatavaroiden kanssa.

Ilmailualan unionin IAU:n ja Palvelutyönantajat Paltan työehtokiistaa ratkotaan valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Keskustelut ovat jatkuneet tänään keskiviikkona.

– Osapuolet ovat yhä hyvin kaukana toisistaan. On liian aikaista arvioida, onko sopu mahdollista löytää ennen perjantaita, Helle tiedottaa verkkosivuillaan.

Finnair ei ole osapuolena kiistassa.

Lue uudempi uutinen: Nämä lennot Finnair peruu perjantaina

Lue myös:Lentolakko: Työntekijäpuoli tyrmää väitteet 3 000 e/kk -ansioista – "Peruspalkka 1 700 e/kk"

"Keskiansio 2700–3000 e/kk" – tällaista on työ lentolakon keskiössä olevassa Airprossa

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut