Lentolakko: Työntekijäpuoli tyrmää väitteet 3 000 e/kk -ansioista – "Peruspalkka 1 700 e/kk"

Kuvituskuva. Arkisto / Jussi Vehkasalo

Riikka Jokinen

Ilmailualan unionin varapuheenjohtaja Pekka Kähkönen tyrmää Airpron toimitusjohtajan Janne Hattulan väitteet henkilöstön palkoista.

Hattula kertoi sunnuntaina, että Airprossa vakituisen kokoaikaisen työntekijän keskiansio oli viime vuonna 2 700 euroa kuukaudessa. Laajalla moniosaajan työnkuvalla keskiansio kohosi yli 3 000 euroon kuukaudessa.

– Ei pidä paikkaansa, Kähkönen jyrähtää.

Kähkösen mukaan Airpron työehtosopimuksessa turvatarkastajan peruspalkka on reilu 1 700 euroa ja moniosaajan reilu 1 800 euroa kuukaudessa.

– Palkan päälle voidaan laskea 50 euron moniosaajalisä, mahdollisia ilta- tai yölisiä tai sunnuntain tuplapalkka. Mistä tämä Hattulan 3 000 euroa tulee? Se ei ole missään tapauksessa keskimääräinen palkka.

Kähkönen pohtiikin, mistä moiset luvut on saatu.

– Airprolla on samassa työehtosopimuksessa myös toimihenkilöt. Lisäksi laskuissa on luultavasti mukana myös noin 150 henkeä heidän omasta tytäryhtiöstään RTG:stä, joka toimii maakuntakentillä ja jossa noudatetaan alan yleissitovaa työehtosopimusta, jota mekin nyt vaadimme.

Kähkösen mukaan RTG:n työntekijät saavat huomattavasti parempaa palkkaa.

– Esimerkiksi Oulun kentällä RTG hoitaa Finnairin ja Airpro Norwegianin lentoja. Kun palkkoja on vuosien mittaan vertailtu, ero on noin 10 000 euroa vuodessa.

Airpron toimitusjohtaja Janne Hattulan mukaan Airpron ansiotaso on korkeampi kuin vartiointialan työehtosopimuksessa, jota kilpailijat turvatarkastustehtävissä pääasiallisesti käyttävät. Kähkönen ei allekirjoita tätäkään väitettä.

– Näiden turvatarkastajien peruspalkka on noin 1 900 euroa kuukaudessa eli 200 euroa enemmän kuin Airpron työntekijöiden, Kähkönen kommentoi.

Hänen mukaansa vartiointialan työehtosopimuksessa on muutakin hyvää.

– Vartiointialalla lyhin työvuoro on viisi tuntia, kun Airprossa vainneljä tuntia.

Ilmailualan unionin varapuheenjohtaja Kähkönen ihmettelee Hattulan motiivia ulostulolle.

– Mihin hän tällä pyrkii? Työntekijät ihmettelevät huulet pyöreinä, miksi toimitusjohtaja valehtelee julkisuudessa.

Kähkösen mukaan Hattulan kommentit ovat olleet hyvää jäsenhankintaa IAU:lle. Jäsenmäärä on kasvanut noin 420:sta 450:een.

– Hattulalle voisi melkein myöntää IAU:n kultaisen pinssin parhaasta jäsenhankinnasta, hän lohkaisee.

IAU:n ja työnantajaa edustavan Paltan työehtokiistaa ratkotaan valtakunnansovittelijan johdolla seuraavan kerran tiistaina. IAU:n työntekijät vaativat parempia työehtoja ja palkkausta.

– Työvuorot tulisi järjestää niin, että ei olisi neljän tunnin vuoroja vaan vähintään viiden tunnin vuorot, kuten vartiointialan työehtosopimuksessa.

Työntekijöitä kismittää myös "pakkoylityön" tekeminen. Kähkösen mukaan työehtosopimukseen on kirjattu, että työntekijät suostuvat tekemään lisätöitä.

– Työntekijät ovat todella loppu, koska kaikki eivät haluaisi tehdä "pakkoylitöitä", mutta työnantaja merkkaa ne työvuorolistaan niin sanottuina lisätöinä, joten ne on pakko tehdä. Lisätöistä saa vain yksinkertaisen palkan, Kähkönen kertoo epäkohdasta.

Työntekijät vaativat myös ikälisiä, joita ei Kähkösen mukaan nyt makseta lainkaan.

Lisäksi työntekijät vaativat pidemmällä tähtäimellä parempaa palkkaa.

– Olemme esittäneet ratkaisua, jossa tehtäisiin pidempi, 2–3 vuoden työehtosopimus, jossa vuoden kahden päästä ajettaisiin palkkaeroa kiinni suhteessa alan yleisiin työehtoihin.

– Meillä ei ole vaatimusta, että yhdessä yössä palkkoja korotettaisiin 20 prosenttia. Ensin haluamme työaikakirjaukset, jotka parantaisivat työssäjaksamista.

Lue myös:"Keskiansio 2700–3000 e/kk" – tällaista on työ lentolakon keskiössä olevassa Airprossa

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut