Lentoalan lakko uhkaa – näin se näkyy kentillä perjantaista alkaen

Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo/Arkisto

Marika Lumme

Lentoliikennealan henkilöstön lakko uhkaa lentoliikennettä perjantaista 3. maaliskuuta alkaen. Ilmailualan Unioni (IAU) on jättänyt ennakkoilmoitukset mahdollisista lakoista, jotka koskevat lentoyhtiöiden maapalveluita ja turvatarkastuksia.

Finavian mukaan mahdollinen lakko vaikuttaa varsinkin Helsinki-Vantaan lentoliikenteeseen.

3. maaliskuuta lakko toteutuessaan vaikuttaa lentoasemien turvatarkastukseen sekä maahuolinnan osalta erityisesti Norwegianin lentoihin. Maahuolintaa ovat muun muassa lentokoneiden jäänpoisto, matkalaukkujen käsittely sekä lähtöselvitys- ja porttitoiminnot.

6. maaliskuuta lakon sekä tukilakkojen vaikutukset olisivat laajemmat kuin perjantaina. Ne kohdistuisivat Helsinki-Vantaan lisäksi myös muiden lentoasemien liikenteeseen. Lakot vaikuttaisivat toteutuessaan lentoasemien turvatarkastukseen sekä maahuolintaan. Finavian mukaan lakko voi tällöin aiheuttaa viivettä lennoille.

Lakon uhka on myös 10. ja 14. maaliskuuta, jolloin vaikutukset kohdistuisivat Helsinki-Vantaan lisäksi Turun, Tampereen, Vaasan ja Oulun lentoasemien liikenteeseen sekä myös yksittäisten lomalentojen osalta Rovaniemen ja Kittilän lentoasemien liikenteeseen.

Jos lakot toteutuvat, matkustajia pyydetään saapumaan lentoasemalle ajoissa sekä varautumaan mahdollisiin jonoihin ja hitauteen.

Ammattiliitto Pron ilmoittama TuiFly Nordicin, Thomsonin sekä Thomas Cookin matkustamohenkilökuntaa koskeva lakko 5.–6. maaliskuuta on peruuntunut.

Aiheeseen liittyvää

  1. Ammattiliitto Pron lentolakko peruuntuu – nämä lakot vielä auki
    28.2.2017 14:09

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut