Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putkiremontti meni putkeen Louhelassa

Onnistunut urakka vaatii pitkäjänteistä suunnittelua, mutta palkitsee asukkaat.

Louhelassa sijaitsevan asunto-osakeyhtiö Kaarenkeijun putkiremontti palkittiin helmikuun alussa Vuoden putkiremontti-tunnustuksella. Palkinnosta päättävät eri rakennus-, kiinteistö ja lvi-alan järjestöt.

Voittaja jätti muut remontit jälkeensä, eikä kakkos- tai kolmossijaa jaettu. Kunniamaininnat menivät Lahteen ja Helsinkiin.

Kaarenkeijussa remontin palaset loksahtivat paikoilleen täydellisesti. Remonteista oli tehty aikoinaan perusteellinen kartoitus ja pihan putket ja sähköt oli uusittu ennen remonttia.

Remontin toteuttajat kilpailutettiin. Urakoitsijaksi valikoitui Fira Palvelut, ja suunnittelusta vastasi Vahanen. Vahanen oli taloyhtiölle tuttu jo vuoden 2009 hankesuunnitelman yhteydestä.

–Päädyimme perinteiseen remonttiin, jossa kaikki kylpyhuoneet putkineen, sähköineen ja pintoineen uusittiin. Se oli helppoa, kun kaikki kylpyhuoneet olivat samantapaisia, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Tuomo Tirkkonen

Remontti toteutettiin tavoitehintaurakkana.

–Malli sitouttaa tahot tekemään ja valmistelemaan urakkaa yhdessä, Tirkkonen summaa.

Rahoituskin meni nappiin. Laina pankista heltisi helposti, ja korko oli kohtuullinen. Tavoitehinta alitettiin puolella miljoonalla.

–Osa asukkaista yllättyi iloisesti, kun yhtiövastikkeemme ei noussutkaan niin paljon kuin aluksi uskottiin.

Kokonaiskustannukseksi tuli vähän alle kahdeksan miljoonaa, mihin sisältyivät erilaiset lisätyöt.

Tirkkonen kehuu remontin aikaisen työmaan ilmapiiriä. Asukkaatkin olivat tyytyväisiä tiedottamiseen, Tirkkonen kertoo.

Lähitulevaisuudessa taloyhtiö alkaa varautua uusiin remontteihin. Niistä ei odoteta yhtä mittavia.