Kokkileijonat hakee nyt kotiluolaa Helsingistä

Kokkimaajoukkue 2017-2020 on valittu. Kuvassa takana Marco Kaniecki, Niko Lehto, Kari Julin, Juha Lehtonen, Piero Silvani, Tomi Kuivasniemi. Edessä Kristian Vuojärvi, Matias Haapsaari, Niko Suomalainen, Atte Lassila ja Katja Tuomainen. Eva Tordera Nuño

Marketta Karjalainen

Kokkimaajoukkueen kultajahti jatkuu. Lokakuussa saavutetun olympiahopean jälkeen joukkue on järjestäytynyt uudelleen.

– Uusi joukkueemme on vähän nuorempaa kaartia. Minulla on kutina, että meillä on äärimmäisen hyvä joukkue, kunhan jäsenet pääsevät sisään systeemiin, toiminnanjohtaja Tapio Laine povaa.

Mukana kokkileijonissa ovat nyt Matias Haapsaari, Kari Julin, Marco Kaniecki, Tomi Kuivasniemi, Atte Lassila, Niko Lehto, Juha Lehtonen, Piero Silvani, Niko Suomalainen ja Katja Tuomainen.

Laineen mukaan maajoukkuetoiminta on nyt varmalla pohjalla. Neuvottelut ja yhteydenpito nykyisten ja tulevien kumppaneiden kanssa jatkuvat. Haussa on vielä harjoituskeittiö Helsingistä. Tarkoituksena on siirtyä Karjaalta Stadiin.

Hopea nosti Suomen uuteen asemaan maailman parhaiden keittiöiden joukossa."

Kokkimaajoukkue voitti viime vuonna olympiahopeaa ja Suomi lunasti paikkansa keittotaidon huippumaana. Singapore oli vain puoli pistettä parempi. Historiallista oli sekin, että Suomi päihitti rakkaimman kilpakumppaninsa Ruotsin.

– Voitimme olympiahopeaa, se oli kertakaikkisen upea suoritus joukkueelta. Hopea nosti Suomen uuteen asemaan maailman parhaiden keittiöiden joukossa ja antaa meille nostetta uudelle kaudelle. Hopea kantaa meitä pitkälle, Laine kuvailee.

Perinteinen maajoukkuekokkien kilpailu Oslossa Smak-ruokamessujen yhteydessä helmikuussa oli Suomen näytös. Vaikka Ruotsi ja Norja olivat ottamassa revanssia olympialaisissa paremmin pärjänneestä Suomesta, Suomen joukkue päihitti kaikki Pohjoismaat.

Menestyksekäs tiimi Kristian Vuojärvi, Eero Vottonen ja Simo Pietarinen kokkasi kolmen ruokalajin menun määrätyistä raaka-aineista. Vuojärvi sävelsi alkuruoan lampaan munuaisesta, kateenkorvasta, punasipulista ja juurikkaista. Vottonen pääsi tekemään kalan, joka jäi Bocuse d'Orin vegaanitehtävän takia Lyonissa tekemättä, ja valmisti ruijanpallasta salottisipulilla ja purjolla höystettynä. Pietarinen vastasi makeasta loppuhuipennuksesta, joka syntyi suklaasta, vihreästä omenasta ja vuolukermasta.

Suomi isännöi ensi kesänä Nordiska Kökschefers Förening NKF:n kongressia Lahdessa 8.–10. kesäkuuta, jolloin ratkotaan muun muassa seniorien Pohjoismaiden mestaruus ja käydään tarjoilijoiden PM-kisa ja juniorien PM-kisa. Seniorisarjassa Suomea edustaa edellisessä maajoukkueessa kokannut hallitseva Vuoden kokki Toni Kostian, joka on myös Vuoden ravintolaksi valitun Grönin ravintoloitsija.

Uusi kokkimaajoukkue on jo kokoontunut muutaman kerran. Joukkueeseen pääsee vielä mukaan treenien kautta.

Joukkueen päävalmentajana jatkava Gert Klötzke tutustuu joukkueeseen maaliskuun ensimmäisellä viikolla kylmän keittiön harjoitusten merkeissä.

Kokkimaajoukkue on Suomen kansallinen edustusjoukkue. Se edustaa Suomea kokkiolympialaisissa, jotka järjestetään Erfurtissa seuraavan kerran vuonna 2020. Välietappina matkalla kohti olympiakultaa joukkue osallistuu kokkien MM-kisoihin Luxemburgissa vuonna 2018. Joukkuetta johtaa Kristian Vuojärvi.

Aiheeseen liittyvää

  1. Eero Vottonen ennusti Norjan ja Yhdysvaltojen Bocuse d´Or -mitalit jo marraskuussa 26.1.2017 19:20

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut