Piristystä korona-arjen keskelle: Ilari Hämäläinen sai keikkakutsun myyrmäkeläisen taloyhtiön pihalle

Muusikko Ilari Hämäläinen veti keikan keskiviikkoiltana myyrmäkeläisen taloyhtiön pihalla. Hämäläinen asuu itsekin Myyrmäessä. Sanna Jokela
Marika Lumme

Marika Lumme

Muusikko Ilari Hämäläisen korona-ajan illat ovat sujuneet pääasiassa uusia kappaleita valmistaen. Eilinen keskiviikkoilta oli poikkeus. Myyrmäessä asuva Hämäläinen työnsi itse rakentamansa lavan oman kodin lähellä sijaitsevan kerrostalon pihamaalle. Hämäläinen veti vajaan puolentunnin keikan Myyrintila-taloyhtiön asukkaille.

Keikan jälkeen lava siirtyi vielä toiselle puolelle taloyhtiötä, jonka piha-alueella Hämäläinen esitti saman pituisen setin.

Pihakeikka oli Ilari Hämäläiselle korona-ajan ensimmäinen. Hän ilahtui keikkakutsusta ja kertoi, että oli ehtinyt jo tulla ikävä esiintymistä.

Kyseessä ei ollut julkinen esiintyminen, vaan taloyhtiön asukkailleen tilaama piristys korona-arjen keskelle. Taloyhtiön asukkaat kuuntelivat keikkaa omilta parvekkeiltaan, muutamat pihalla.

– Minuun otettiin yhteyttä ja hetki täytyi asiaa miettiä. Minun täytyi suunnitella kuinka pystyn toteuttamaan keikan teknisesti ja miten saan siirrettyä tavarat paikalle ja äänentoiston hyväksi, Hämäläinen kertoo.

Muusikko Ilari Hämäläinen toi keikallaan piristystä korona-arkeen kerrostaloasukkaille.

Hämäläinen ratkaisi asian rakentamalla itse lavan, joka kulkee pyörillä. Apua hän tarvitsi vain taloyhtiön sähkökaapin avaamiseen, muutoin keikka hoitui yhden miehen voimalla.

– Alkaa olla jo ikävä keikoille, joten on todella mukava päästä esiintymään, hän sanoo.

Aurinko suosi Ilari Hämäläisen keikkahetkeä.

Hämäläinen sanoo koronan muuttaneen artistin lähitulevaisuuden työn hetkessä.

– Kahdessa päivässä katosi yli 10 000 euron palkkatulot.

Hämäläinen on tuttu vuoden 2016 The Voice of Finland -ohjelmasta. Myyrmäkeläinen halusi taloudellista vakautta muusikon uran epätasaisuuteen ja perusti myös pienen taksiyhtiön.

– En olisi ikinä uskonut, että nämä kaksi alaa voisivat notkahtaa näin pahasti yhtä aikaa. Nyt olen painanut hommia raksalla.

Hämäläinen sanoo kuljettavansa rakentamansa lavan mielellään muuallekin ulkokeikoille, jos kutsu vain käy.

Ilari Hämäläisen keikkaa jäi kuuntelemaan myös muutama ulkoilija.

Taloyhtiö Myyrintilan hallituksen puheenjohtaja Roosa Nieminen sanoo idean keikasta syntyneen asukkaalta.

– Tämä on todella pieni kustannus taloyhtiölle ja suuri piristys korona-arkeen. Taloyhtiössämme asuu paljon riskiryhmäläisiä, joten etäkonsertti, mutta livenä, oli todella piristävää, Nieminen kertoo.

Niemisen mukaan uusiakin konsertteja saatetaan järjestää, jos asukkaat niitä ehdottavat.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut