Tikkurilan aseman viereinen aukio menee täysin uusiksi

Kaupunkitila: Aukion päällä liihottaa Korppi-teos.

Museo pohjoispuolelle on suunniteltu pientä asemapuutarhaa. Korppi-teos (vihreä) toimii myös katoksena. Vantaan kaupunki/Ramboll Oy
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Harva tietää, että Vantaan kaupunginmuseon vieressä, jossa taksit nykyisin odottelevat kyytiä, sijaitsee Carl Albert Edelfeltin aukio. Vuonna 2012 päätetty nimi tulee paremmin tutuksi, kun aukio uudistetaan täysin.

Tekninen lautakunta hyväksyi äskettäin Tikkurilan vanhan linja-autoaseman ja kaupunginmuseon ympäristön alueen yleissuunnitelman. Alueesta on tarkoitus tehdä korkeatasoinen julkinen kaupunkitila. Aukio yhdistää Tikkurilan uudistuvan kävelykeskustan ja Keravanjoen rannat.

Aukiolle on suunniteltu muun muassa taiteilijapariskunta Teija ja Pekka Isorättyän teoksia, kuten suuri messinkinen Korppi. Se tulee kaupungin entisen info- ja palvelupisteen paikalle, joka puretaan. Korppi-teos levittää siipensä aukion ylle.

Tältä Tikkurilan aseman (nykyinen kaupunginmuseo) suunnitelleen arkkitehdin nimeä kantava Carl Albert Edelfeltin aukio näyttää havainnekuvassa Ratatieltä. Oikealla Sokos Hotel Vantaa. Vantaan kaupunki/Ramboll Oy

Aukiolle kaavaillaan myös muun muassa Taipunut vaunu -teosta, joka voisi toimia kahvilana tai kioskina.

Aukiokokonaisuuden, johon kuuluu myös viereisen Veteraanipuiston uudistus, kustannusarvio on noin neljä miljoonaa euroa. Rakentaminen käynnistynee aikaisintaan 2021.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut