Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Tee oma esitys – Tanssin päivää vietetään videotansseilla

Tanssia ei nitistä edes koronavirus. Vaikka Tanssin viikkoja ja live-esityksiä ei Vantaalla voidakaan tänä vuonna järjestää, niin silti voi tanssia.

Kulttuuripalvelut haastaa kaikki vantaalaiset lapsista vanhuksiin tekemään omia Tanssin päivän videoita turvavälit muistaen ja jakamaan ne sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #tanssinpäivä tai #danceday. Inspiraatiota voi hakea vaikkapa tanssitaiteilija Vera Lapitskayan videotervehdyksestä.

Kansainvälistä Tanssin päivää vietetään keskiviikkona 29. huhtikuuta myös Vantaa Live! -iltapäiväkahvitauolla kello 14–14.30. Tanssista keskustelevat koreografi, ohjaaja Marco Bjurström ja vantaalaisen Tanssiteatteri Raatikon johtaja, koreografi Marja Korhola. Lähetyksessä luetaan Kansainvälisen Tanssin päivän julistus.

Ohjelmaa voi seurata suorana verkossa: www.vantaakanava.fi tai tallenteena.

Vantaalla on vietetty Tanssin päivää vuodesta 1987 lähtien ja jo seuraavana vuonna myös Tanssin viikkoja. Ohjelmaa on tarjottu kaikenikäisille ja esityksiä on viety monenlaisiin paikkoihin.

Tanssin päivän tehtävä on nostaa tanssia esiin ja kertoa sen merkityksestä jokapäiväisessä elämässä.