Vappumunkkien rasvan paikka ei ole viemärissä

HSY kehottaa huolellisuuteen jätteiden lajittelussa, jotta taloyhtiöiden jätekatokset eivät täyttyisi. Poikkeusaikana kotona ollaan tavallista enemmän ja jätettä voi syntyä taloyhtiöissä runsaammin. Arkisto/Merja Männikkö

Jätehuoltopalveluja tuottava HSY muistuttaa juhlijoita laittamaan vappuna syntyvät jätteet oikeisiin paikkoihin.

Munkkien ja tippaleipien valmistuksessa käytetty nestemäinen paistorasva ei kuulu viemäriin, vaan se tulee lajitella suljetussa pakkauksessa sekajätteeseen. Jähmettynyt rasva kelpaa biojätteeseen.

Perhepiknikillä käytetty kertakäyttögrilli on hiilineen sekajätettä, mutta ilman hiiliä grilliosa käy metallinkeräykseen. Grillihiilet taas kuuluvat jäähtyneinä ja pakattuina sekajätteeseen.

Talouspaperit, nenäliinat ja desinfioivat puhdistusliinat eivät kuulu wc-pyttyyn.

HSY tiedottaa vappuviikon muuttavan hieman jäteautojen aikatauluja. Viikon jäteastiatyhjennykset aloitettiin pääkaupunkiseudulla jo sunnuntaina 27. huhtikuuta eivätkä jäteautot kierrä vappupäivänä perjantaina 1. toukokuuta.

Myös Sortti-asemat ovat vappupäivänä kiinni. Vappuaattona Sortti-asemat palvelevat kello 7–17. Koronatilanteen aikana asiakasmääriä Sortti-asemilla rajoitetaan.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut