Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Voidaan huolehtia riittävistä turvaväleistä" – Korkeasaari ja kaksi eläinpuistoa haluavat avata ovensa

Korkeasaaren eläintarha sekä eläinpuistot Ranua Zoo ja Ähtäri Zoo vetoavat yhdessä päättäjiin eläinpuistojen rajaamiseksi yleisötapahtumien ulkopuolelle, kerrotaan tiedotteessa. Suomen hallitus ilmoitti 22. huhtikuuta linjauksestaan, jonka mukaan yli 500 henkilön yleisötapahtumat olisi kiellettävä heinäkuun loppuun asti.

Korkeasaari sekä Ranuan ja Ähtärin eläinpuistot ovat toistaiseksi kiinni koronavirustilanteen vuoksi. Perusteluna vetoomukselleen kolmikko ilmoittaa sen, että suomalaiset eläinpuistot ovat väljiä. Niissä ei jouduta olemaan samalla tavalla lähekkäin toisten ihmisten kanssa, kuten niin sanotuissa yleisötapahtumissa, sanotaan tiedotteessa. Eläinpuistoja kyetään myös operoimaan turvallisesti suurempien yleisömäärienkin osalta.

Eläinpuistokierros on tiedotteen mukaan verrattavissa retkeen luonnonpuistossa, väljissä eläinpuistoissa voidaan kuitenkin huolehtia riittävistä turvaväleistä perhekuntien välille. Puistokierroksilla ei myöskään synny tartuntariskiä kosketuspintojen kautta.

– Poikkeusaikana tarvitaan elämyksiä ja vaihtelua sosiaalisista suhteista eristäytyvään arkeen. Eläimet ja retkeily luonnossa omien läheisten kesken ovat erinomaista vastapainoa ja virkistävät mieltä. Tässä eristyneisyyden ajassa hyvää on ollut se, että luonnossa liikkumisesta on tulossa yhä useammalle myös pysyvä harrastus. Eläinpuistot haluavat osaltaan kannustaa suomalaisia tutustumaan luontoon ja eläimiin, sanotaan tiedotteessa.

Myös eläinpuistojen henkilöstön kannalta on tärkeää, että tulossa olevaa linjausta tarkennettaisiin. Nyt tehtävällä päätöksellä tulee olemaan suoria ja välillisiä vaikutuksia satojen ihmisten työsuhteisiin aina pitkälle tulevaisuuteen saakka, sanotaan tiedotteessa.

Iso osa Suomen suurista kesätapahtumista ilmoitti peruvansa tämän kesän tapahtumansa pian hallituksen ilmoittaman linjauksen jälkeen.

Lue myös: Söpöysvaroitus! Korkeasaaren apinalapset saivat villin hepulin suljettujen porttien takana – katso video