Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suositulle kesäfestarille voi ehdottaa uutta nimeä – muuttaa ensi keväänä Helsingin Suvilahteen

Vuodesta 1995 alkaen Helsingin Kaisaniemenpuistossa ja Rautatientorilla järjestetty Maailma kylässä -ilmaisfestivaali muuttaa Suvilahteen ja hakee uutta nimeä, kerrotaan tiedotteessa.

Festivaali järjestetään ensi keväänä Suvilahden tapahtuma-alueella 29.–30. toukokuuta. Muuton taustalla on myös Kaisaniemenpuiston tuleva kunnostus. Festivaalin järjestää Suomalaiset kehitysjärjestöt – Fingo, järjestäjän mukaan festarilla on vieraillut vuosittain noin 70 000 kävijää.

– Kaisaniemenpuisto on menossa remonttiin jossain vaiheessa, joten saimme siitä hyvän sysäyksen festivaalin uudistamiselle. Olemme jo pitkään kaivanneet monipuolisempia sisätiloja, joita Suvilahdessa on tarjolla, sanoo festivaalin viestintä- ja varainhankintapäällikkö Nelli Korpi tiedotteessa.

Festari myös kartoittaa yleisökyselyllä mielipiteitä ja näkemyksiä festivaalin tulevaisuudesta, festivaalille voi ehdottaa uutta nimeä 24. toukokuuta asti. Maailma kylässä tulee jatkossakin olemaan globaaliasioiden areena, kehitysjärjestöjen näyttämö sekä ilmaisena pysyvä koko perheen tapahtuma.

– Panostamme jatkossa erityisesti vaikuttavaan puheohjelmaan. Toki Suvilahdessakin tullaan kuulemaan monipuolista maailmanmusiikkia, kovimpia kotimaisia nimiä ja lastenmusiikkia. Lisäksi lukuisat ruokakojut eri puolilta maailmaa, sadat näytteilleasettajien ständit ja dokumenttielokuvat säilyttävät asemansa festivaalin ytimessä, kertoo festivaalin ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski tiedotteessa.

Maailma kylässä oli tänä keväänä tarkoitus järjestää 23.–24. toukokuuta tutuilla paikoilla, mutta kuten monet muutkin suurtapahtumat, peruttiin myös tämä festivaali. Peruutuksen taustalla on hallituksen antama suositus yli 500 hengen yleisötapahtumien peruuttamisesta, Maailma kylässä viestitti nettisivuillaan perumisesta jo 13. maaliskuuta. Viime viikolla hallitus päätti jatkaa suositustaan isojen yleisötapahtumisen perumisesta heinäkuun loppuun asti.

Lue myös: Pori Jazz, Ilosaarirock, Savonlinnan Oopperajuhlat, Tuska... – nyt alkoi festarien peruutus – "Surullisin päivä miltei puoli vuosisataa vanhan festivaalin historiassa"