Vuokrataloyhtiö saa asukkailta "vihjepuheluita" koronaan sairastuneista naapureista

Tieto koronatartunnasta tai -epäilystä on vuokrataloyhtiölle tärkeä, mutta tiedon toivotaan tulevan asukkaalta itseltään.

VAV:n taloissa siivotaan isännöintipäällikön mukaan tavallista enemmän. Hissejä ja porrastiloja siivotaan tehostetusti ja erityisen tarkasti siivotaan kohteet, joissa tiedetään asuvan koronakaranteenissa olevia. Timo Mustalampi

Tiina Örn

Vuokrataloyhtiö VAV on saanut puheluita asukkailta, jotka ilmoittavat epäilevänsä, että heidän kanssaan samassa taloyhtiössä asuvalla on koronavirustartunta, vahvistaa VAV:n isännöintipäällikkö Jukka Tervo.

VAV kuitenkin toivoo koronavirustartunnan saaneen asukkaan itse ottavan yhteyttä kiinteistön isännöitsijään ja huoltoyhtiöön. Ilmoitusta toivotaan myös silloin, jos asukkaalla tai jollain muulla asunnossa oleskelevalla epäillään koronavirustartuntaa.

Ilmoituspyynnön syynä on Tervon mukaan se, ettei huoltohenkilö tai urakoitsija mene tekemään kiireettömiä töitä asuntoon, jossa on koronakaranteenissa oleva henkilö. Kiireelliset huoltotyöt tehdään erityistä varovaisuutta noudattaen.

– Huoltohenkilöillä on kasvosuojat ja korjaustyö tehdään välttämällä lähikontaktia karanteenissa olevan asukkaan kanssa, Tervo sanoo.

Myös Sato haluaa tiedon asukkaan mahdollisesta koronatartunnasta ennen asunnossa tehtävää muuttotarkastusta tai huoltotöitä.

– Asunnoissa käydään koronapandemian aikana korjaamassa vain viat, jotka selkeästi haittaavat asumista. Asukkaita pyydetään näiden huoltotoimien ajaksi poistumaan asunnosta, Saton markkinointi- ja viestintäjohtaja Miia Eloranta toteaa.

Hissejä ja porrastiloja siivotaan tehostetusti.

Samoin toimii Kojamo.

– Olemme aina ennen huoneistossa käyntiä yhteydessä asukkaaseen varmistaaksemme huoltokäynnin turvallisuuden. Vastuullisena toimijana emme mene asuntoon, jos asukas on itse ilmoittanut koronaepäilystä tai sairastumisestaan, kommentoi Kojamon aluejohtaja Ville Kilpi.

Myös Kojamo on keskeyttänyt kiireettömät huolto- ja korjauskäynnit asutuissa asunnoissa ja siirtänyt ne koronavirusepidemian jälkeiseen aikaan.

– Kiireellistä huoltoa vaativat työt, kuten esimerkiksi sähköviat tai vesivuodot, hoidamme pikaisesti kuntoon.

Koronaepidemia ja tieto karanteenissa olevista asukkaista näkyy myös siivouksen tehostamisena. VAV:n Tervo kertoo siivouksia tehtävän koronan vuoksi enemmän kuin tavallisesti.

– Pesutuvat siivotaan kolmesti viikossa. Myös hissejä ja porrastiloja siivotaan tehostetusti ja esimerkiksi kaiteet desinfioidaan. Erityisen tarkasti siivotaan kohteet, joissa tiedetään asuvan koronakaranteenissa olevia, Tervo sanoo.

Saton taloissa tehdään tehostettua siivousta ja yksittäiseen asuntoon tilataan desinfiointi, mikäli poismuuttava asukas on kertonut, että hänellä on koronavirustartunta.

Kojamon taloissa porrashuoneiden ja hissien siivousta on lisätty. Myös pesutupaa siivotaan tavallista useammin.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut