Vantaa aloittaa koronaviruksen drive in -testit – yli 450 vantaalaisella diagnosoitu tartunta, 12 menehtynyt

Korona: Yli 450 vantaalaisella diagnosoitu tartunta.

Vantaan kaupunki perustaa koronavirusken drive in -testauspisteen. Arkisto/Timo Pasanen
Marika Lumme

Marika Lumme

Vantaan kaupunki aloittaa koronaviruksen drive in -testauksen. Kaupunki selvittää parhaillaan paikkaa, jonne drive in -testauspiste perustetaan. Pisteen on tarkoitus olla toiminnassa ensi viikolla. Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoi asiasta keskiviikkona pitämässään koronainfossa.

Viljasen mukaan kaupungin aloittama drive in -testaus liittyy valtakunnalliseen koronaviruksen torjuntastrategiaan. Valtioneuvoston ja THL:n tasolta on tullut kunnille pyyntö lisätä testausta.

Vantaan sosiaali- ja terveystoimen johtaja Timo Aronkytö arvioi, että yksi drive in -testauspaikka Vantaalle riittää. Aronkydön mukaan kaupungin drive in -koronatestauspiste on myös varautumista yhteiskunnassa olevien rajoitusten purkamiseen, jolloin sairastuneiden määrä voi kasvaa. Testipaikka ja toimintatapa selkeytyvät lähipäivinä, mutta Aronkydön mukaan testiin pääsemiseksi tulee olla lääkärin lähete.

Yksityinen lääkäriasema Mehiläinen on pitänyt drive in -testausta Tikkurilassa jo parin viikon ajan.

Martinlaakson terveysasemalla on hoidettu koronapotilaita jo 18. maaliskuuta lähtien. Asema toimii edelleen ylähengitystieoireista kärsivien potilaiden hoitopaikkana ja siellä tehdään myös koronavirustestejä. Maanantaina korona-asemalla hoidettiin 87 potilasta ja tiistaina 71 potilasta. Viime viikolla asemalla hoidettiin yli 300 potilasta.

453 vantaalaisella oli diagnosoitu koronavirustartunta keskiviikkona puoleen päivään mennessä. 12 vantaalaista oli tuohon mennessä menehtynyt koronavirukseen.

Viljasen mukaan edellisen vuorokauden aikana koko Suomessa oli diagnosoitu 45 koronavirustartuntaa. Näistä 17 eli lähes 40 prosenttia oli vantaalaisilla. Tarkkaa syytä sairastavuuden kiihtymiseen Vantaalla ei Viljasen mukaan ole tiedossa. Aronkytö arvelee, että testausten määrät voivat vaikuttaa asiaan. Vantaata enemmän tartuntoja todettiin vain Helsingissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.