Ministeri Mykkänen Malmin lentokentästä: Valtion päätöksiin pitää voida luottaa – "Esittääkö joku tätä vakavissaan ja mistä rahat?"

Marika Lumme

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen mukaan kansalaisaloitetta Malmin lentokentästä ei pitäisi hyväksyä.

Mykkäsen mukaan aloitteen hyväksyminen loukkaisi kunnallista itsehallintoa ja olisi epäjohdonmukaista asuntopolitiikkaa.

–Kansalaisaloitetta ei luotu kaavapäätösten valtakunnallisia uusintakierroksia varten. Hyväksytyksi tullessaan tästä voisi tulla ennakkotapaus, että mitä tahansa kaavapäätöksiä voidaan kaataa kansalaisaloitteiden avulla, Mykkänen kertoo tiedotteessaan.

Mykkänen muistuttaa, että valtio on kolme vuotta sitten tehnyt päätöksen intressinsä päättymisestä Malmin kentällä ja tehnyt sopimuksen alueen hallinnan siirtämisestä Helsingille. Hän ei pidä realistisena alueen lunastamista tai sitä, että hallitus löytäisi järkevän maanvaihtokohteen.

–Valtion päätöksiin ja sopimuksiin pitää voida luottaa. Kentästä ja maasta luopuminen tarkoitti, että helsinkiläiset voivat päättää alueen käytöstä. Sen jälkeen Helsingin kaupunginvaltuusto on kaavoittanut alueelle suuren määrän asumista, mihin heillä on täysi oikeus, Mykkänen sanoo.

– Helsinkiläiset voi pakottaa päätöksensä muuttamiseen ainoastaan kaavoitetun alueen pakkolunastuksella, joka saattaisi maksaa satoja miljoonia euroja. Kysynkin, esittääkö joku tätä vakavissaan ja mistä rahat? hän korostaa.

Mykkäsen mukaan hallituksessa ei ole sovittu menettelystä Malmin lentokenttää koskevan kansalaisaloitteen osalta.

Aiheeseen liittyvää

  1. Tom Packalén: Helsinki-Malmin lentokentän tuhoaminen poliittinen katastrofi – "Malmista pitäisi tehdä piilaakso"
    24.2.2017 9:38

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut