19-vuotias olympiaurheilija ehdolle Vantaan kuntavaaleihin

Olympiatasolla menestynein suomalainen voimistelija Ekaterina ”Katja” Volkova on lähtenyt kuntavaaliehdokkaaksi Vantaalla kokoomuksen riveistä.

–Päätös lähteä ehdolle kuntavaaleissa kypsyi kilpauran lopettamisen jälkeen. Haluan erityisesti parantaa liikunnan harjoitusolosuhteita Vantaalla. Esimerkiksi Helsingissä on juuri tehty päätös kaupungin ensimmäisen voimistelukanveesin rakentamisesta. Vantaan pitäisi seurata Helsingin esimerkkiä ja kartoittaa yhdessä seurojen kanssa kanveesille soveltuvaa tilaa, Volkova sanoo.

Volkovan sijoitus (21.) Rion olympialaisissa rytmisen voimistelun neliottelussa oli Suomen kaikkien aikojen paras.

Rion jälkeen Volkova ilmoitti lopettavansa kilpauran. Keskeinen syy lopettamiselle oli pääkaupunkiseudun heikot harjoitteluolosuhteet.

–Kilpauran lopettamisen jälkeen olen saanut paljon viestiä myös muiden lajien harrastajilta, vanhemmilta ja valmentajilta. Vantaalla on monipuolisesti liikuntapaikkoja, mutta kehitettävää löytyy. Uskon, että kokoomuksessa pystyn parhaiten ajamaan liikunnan asiaa, Volkova toteaa.

Volkova on 19-vuotias lukiolainen Mäkelänrinteen lukiosta. Hän asuu Vantaan Nikinmäessä.

Lukion jälkeen Volkovaa kiinnostaa hakea opiskelemaan liikunta- tai taloustieteitä.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut