Jopa kymmeniä myyjättömiä kauppoja tulossa – Suomi-sääntö estää oluen ja tupakan myynnin

Vailla myyjiä toimivia kauppoja halutaan rakentaa nyt myös pääkaupunkiseudulla. Suomen ensimmäinen tämän konseptin myymälä avataan huomenna Forssassa. Rivender Oy

Jari Pietiläinen

Suomeen ollaan kehittämässä kokonaan uudenlaista myymäläkonseptia, joka mahdollistaa ostoksilla käynnin täysin vailla myyjiä olevissa kaupoissa.

Automaattiratkaisun on kehittänyt espoolainen Rivender Oy. Ensimmäinen päivittäistavaroita tarjoava pilottimyymälä avataan kuluvan viikon torstaina Forssassa.

ModulShop-automaattiratkaisuun perustuvassa konseptissa myymälään kirjaudutaan sirullisella pankki- tai luottokortilla. Tuotteet kerätään automaatista samaa sirukorttia käyttäen, jonka jälkeen asiakas saa halutessaan tulostaa kuitin ostoksistaan.

Rivenderin toimitusjohtajan Juha Pennasen mukaan automaattikaupalla on pääkaupunkiseudulla useita käyttövaihtoehtoja.

– Automaattiset myymälät voivat tuoda ratkaisun niihin moniin kaupunginosiin, joista korttelikauppa on jo kokonaan kadonnut. Tämän konseptin avulla voidaan myös jatkaa perinteisten kauppojen aukioloaikaa, muistuttaa Pennanen.

Hänen mukaansa konttiin asennetulla ratkaisulla voidaan tuoda lisäksi elintarvikemyyntiä esimerkiksi festareille tai muihin massatapahtumiin. Olutta ja tupakkaa ei moduulimyymälöihin ole tulossa myyntiin.

– Tämä johtuu Suomen lainsäädännöstä, mutta esimerkiksi Keski-Euroopassa savukkeita ja alkoholia saa kyllä automaateista, Pennanen kertoo.

Uuden innovaation avulla voi toteuttaa pienen tai suuren myymälän. Teknistä rajoitusta koolle ei ole, mutta yleisin koko lienee 300–600 tuotetta.

Uutta konseptia kehitetään Forssasta saatavilla käyttökokemuksilla. Juha Pennanen arvioi, että hankkeella on pääkaupunkiseudulla hyvät mahdollisuudet menestyä.

– Varovaistenkin arvioiden mukaan Helsingin seudulla voisi toimia kymmeniä moduulimyymälöitä. Maaseudulla niille puolestaan on tilausta lopetettujen kyläkauppojen korvaajina.

Pennasen mukaan Suomeen voitaisiin avata jopa satoja samalla periaatteella toimivia myyntipisteitä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut