Tässä on Vantaan paras ruokaravintola ja kymmeniä muita suosikkeja

Tomi Puikkosen ja Toni Aallon Myyrmäkeen viime vuonna perustamasta ravintolasta tuli menestys. Vantaan Sanomien paras ruokaravintola -äänestyksen voitto tuli Wanda´s Kitchen & Loungelle ylivoimaisella äänivyöryllä. Marika Lumme

Marketta Karjalainen

Vantaalaisilla on monta mainiota ravintolaa, ilmenee Vantaan Sanomien paras ruokaravintola -äänestyksestä. Kehuja sateli sekää Itä- että Länsi-Vantaalle. Kisan voitti "todella pirteä uutuus Vantaan ravintoloiden joukossa" eli Wanda´s Kitchen and Lounge Myyrmäestä, toiseksi tuli Mike´s Diner Myyrmäestä ja kolmanneksi Oklahoma Tikkurilasta.

"Laadukas ruoka, kiva sisustus, ystävällinen palvelu sekä hyvä ja mielenkiintoinen ruokalista", luonnehti yksi voittajaa äänestäneistä.

Kisassa annettiin kaikkiaan 2 978 ääntä. Ehdokaslistan ravintoloiden lisäksi äänestettiin myös listan ulkopuolelta omia ehdokkaita,

Muun muassa näin äänestäjät perustelivat valintojaan:

Allun grilli (Myyrmäentie 2)

Aivan mahtavat pihvit ja upea palvelu ollut jo vuosikausia! Hyvä ja edullinen ruoka. Hyvällä paikalla. Ystävällinen henkilökunta.

Amarillo (Flamingo)

Todella hyvä ruoka. Hyvää ja maistuvaa ruokaa ja näyttäviä annoksia, jotka houkuttelevat syömään. Ystävällinen henkilökunta.

Balkan Grilli (Kannistontie 2)

Annokset ovat todella herkullisia, maukkaita ja isoja! Etenkin bosnialaiset annokset ovat todella suussa sulavia!

Bistro Liekki (Talvikkitie 30)

Aivan mahtavat pihvit. Tuoreet raaka-aineet, hyvät maut. Ei turhaa kikkailua ruoassa. Ammattitaidolla tehdyt annokset sekä monipuolinen ja laadukas lounas. Sisältä ravintola on tunnelmallinen sekä rauhallinen. Hyvä ja runsas lounas pöytä. A la carte lista loistava ja puuhiiligrillistä maistuvia pihvejä. Hyvä ja ystävällinen asiakaspalvelu.

Cairo Deli (Hakokuja 2)

Olen asunut Vantaalla 20vuotta ja syönyt melkein kaikissa paikoissa, mutta Cairo Delin asiakaspalvelu ja ruoka on 10/10.

Chico´s (Jumbo/ Tikkuraitti)

Aina hyvä palvelu ja ruoka. Sen tietää kun sinne menee. Mahtava palvelu, herkulliset burgerit!

Classic American Diner (Jumbo)

Tasokkaat burgerit ja hyvin hoidettu yritys.

Fonda del Sol (Jumbo)

Mahtavat hampparit ja muutenkin hyvä menu. Loistavia pihvejä, annokset syötävänkokoisia. Lapsille on oma puuhapaikka.

Grande Parilla (Dixi)

Erinomainen ruoka, maut tanssivat kielenpäällä. Lounaan jälkeen on hyvä olo, vatsa hymyilee ja pää pelaa; kiitos sen, että kasvispohjaista ruokaa on niin paljon. Ravintolassa on aina super hyvä palvelu ja ruoka on hintalaatusuhteessa hyvä! Ruoat ovat mitä mahtavimpia! Lemppariravintola! Erittäin laaja ja laadukas ruoka, mukava ja rento henkilökunta, hauska ja ihana omistaja!

Hao King (Dixi) Aina saanut hyvää palvelua ja lapsetkin ovat tervetulleita. Myös ruoka on aina tuoretta ja hyvää. Hyvää ja monipuolista hyvällä hinta-laatu-suhteella.

HuaDu (Flamingo)

Hinta-laatu suhteeltaan koko pk-seudun paras buffet. Ruokapöydät aina siistit ja runsaat. Ei tarvitse odotella että vateja täytetään. Viihtyisä ravintola.

Huo Thai (Kielotie 7)

Ystävällinen palvelu, hyvä ruoka ja sijainti.

Il Siciliano (Flamingo)

Hyvä palvelu, loistava ruoka! Tunnelma, palvelu, lapsiystävällinen ja hyvä ruoka.

Jufu (Nilsaksenpolku 2)

Aina hyvä. Aina ystävällinen tarjoilu ja hyvä ruoka.

Just Vege (Myyrmanni)

Ravintolan ruoat ovat herkullisia ja plussaa on se, että ravintola ei tarjoa lihaa. Vegesafka. Vegaani ruoka!!! Ihanan raikkaat maut.

Jyvänen (Martinlaakson ostari)

Hyvä ruoka ja erinomainen palvelu. Erinomaiset suomalaiset ruoat ja vaihtuvat sesonki ruoat. Viihtyisä paikka. Hyvä ruokalista ja erikoisoluita. Ravintola on mukavasti sisustettu ja henkilökunta aina ystävällistä ja palveluvalmis. Loistavat blinit ja arkilounaat nostavat tason korkealle.

Kitchen & Table (Karhumäentie 5)

Ravintola johon voi mennä kynttiläillalliselle tai illalliselle ilman kynttilää. Mahtava yhdistelmä herkullisia makuja sekä terveellisyyttä. Laadukas palvelu, hinta-laatu-suhde kohdallaan, modernin kodikas miljöö, kulkuyhteyksien äärellä. Maukasta ruokaa uusilla vivahteille, mikä tekee ruoasta vieläkin mielenkiintoisamman. Listalla on paljon erilaisia vaihtoehtoja, jotka poikkeavat positiivisesti muiden ravintoloiden tarjonnasta. Palvelu ja miljöö ovat mahtavat! Tunnelma on kotoisa mutta kuitenkin hieno, siisti ja tervetullut.

Kivimäen Kebab & Pizza (Raikukuja 6)

Vuosien kokemus. Huippupizzat ja tasainen hyvä laatu.

Korson Aada (Korsontie 2)

Paras vantaalainen, ei ehkä paikka, mutta ruoka on hyvää. Hyvä ruoka ja palvelu. Vantaan ehdottomasti paras kokki löytyy Aadasta. Vantaan ainoa laadukas ravintola. Vantaa ainoa ns.parempi ravintola. Maku ei ole tehty pelkällä rasvalla, kuten perusravintoloissa kuten Oklahoma, vaan kokki on oikeast hyvä ja tietää, miten ruoka saadaan maistumaan. Annoksissa panostettu myös ulkonäköön. Ruokalistassa ei liikaa tilpehööriä ja annoskoot sekkaisia, että jaksaa syödä muutakin kuin vain pääruoan. Vastaa Helsingin parhaimpia ravintoloita. Kunnon suomalaista ruokaa. Laadukas gourmet ruoka, lämmin kiireetön tunnelma, ammatitaitoinen henkilökunta. Paras lounaspaikka.

Koto (Vapaalantie 2)

Kotoisa ja lämminhenkinen meininki. Paras ruoka ja ystävällinen henkilökunta. Suomalaista kotiruokaa. Ihanat salaatit sekä vihannekset. Maistuva ruoka ja siisti paikka.

Kuninkaan Lohet (Kuninkaantie 28)

Ainoa korkeatasoinen vantaalainen ruokaravintola upeissa puitteissa historiallisessa ympäristössä hyvän henkilöstön luotsaama aika.

La Pasteria Italiana (Dixi)

Hyvä palvelu, maistuva ruoka ja kohtuulliset hinnat. Aitoa italialaista ruokaa! Rakastan La Pasterian pastaruokia, erityisesti lasagnea. Hyvää italialaista ruokaa kivoilla tvisteillä. Autenttista ja laadukasta italialaista ruokaa hyvällä palvelulla. Hyvät viinit ja aidot maut perheyrityksen voimin. Tänne kannattaa tulla syömään Espoosta asti.

Long Hua (Tikkuraitti 15)

Hyvää aasialaista ruokaa.

Luckiefun Restaurant (Myyrmanni)

Siisti. Hyvä palvelu. Ruokavalikoima kattava. Mahtava valikoima sushia ja muita idän herkkuja. Ystävällinen palvelu, hinta/laatusuhde kohdillaan.

Makaronitehdas (Jumbo)

Hyvää ruokaa mielenkiintoisessa sisustuksessa ja ystävällisellä palvelulla. Herkullista pastaa.

Mama Mozza (Kielotie 6)

Hyvä ruoka, viihtyisä paikka, sopivan pieni, palvelu pelaa, hinnat, kohdallaan, siisti ympäristö, eli kaikki mitä hyvältä ravintolalta vaaditan. Pelkästään salaattipöytäkin lyö muut kilpailijat. Raikas mutta kodikas tunnelma, erinomaista ruokaa ja ystävällinen palvelu.

Mike´s Diner (Jönsaksentie 6)

Mahtavaa mätinää. Mielettömät ruoat. Jää kakkoseksi ainoastaan paikan palvelulle. Parhaat burgerit koko Suomessa. Sairaan hyvät Bursat! Sain elämäni parhaan hampparin tuulensuojaan. Saa glutenittomana tuotteet. Hinta-laatu-suhde kohdillaan, rekkamiehen annokset ja todella hyvää. Lounasta saa klo 16 saakka. Aivan huippupurilaiset. Hinta/laatu/koko aivan kohdallaan ja muutenkin meininki juuri oikeanlainen! Viitsii tulla Kivenlahdesta saakka.

Olen vuoden ajan melkein joka perjantai käynyt Mike's Dinerissa syömässä Road King hampurilaista! Huikeat annokset ja omalaatuinen ilme! Kiinnostava ja uusiutuva. Somessa esillä hyvin. Perhearvoja kunnioittava myös viestinnässä.

Burgerit on herkullisia, maistuu aidosti itsetehdyltä ja normi- sekä bataattiranet on tosi hyviä! Paikka on pieni ja viihtyisä, ja ruoka tulee nopeasti pöytään. Annoksia ei ole hinnoiteltu liian korkeiksi. Mike's dineriin on aina kiva mennä syömään. Jaksaa Korsosta asti lähteä ihan vaan hyvien hamppareiden takia.

Mikkis (Venuksenkuja 4)

Hyvät pizzat.

New Dhaka (Suunnistajankuja 2)

Hyvä ruoka ja paras palvelu. Huippu hyvä ruoka ja palvelu. Iloinen henkilökunta, ruokalista pitkä ja maukas. Intialainen ruoka erittäin hyvää! Paras ravintola missä olen ikinä syönyt, ruoka tulee aina ajoissa. Kaunis terrassi ja tosi hyvää pitsa. Pihvit ovat erinomaisia. Hyvä ruoka, paras ajanviettopaikka.

Oklahoma (Tikkuraitti 15)

Ruoka aina hyvää, asakaspalvelu täydellistä ja mahdollisuus varata kabinetti. Loistavaa ruokaa viihtyisässä miljöössä sopuhintaan. Tasavarma laatu. Hinta-laatu suhde kohdillaan. Tarjoilijat ammattilaisia. Edelleen paras pihvipaikka. Hyvä tunnelma, työntekijät ja asiakkaat rennolla fiiliksellä paikalla. Pieni mutta tunnelmallinen. Viinitarjonta on erinomainen. Tehdään alusta loppuun paikanpäällä.

Loistavaa ruokaa ja huikeaa palvelua joka kerralla ollut. Kun astuimme vaimon kanssa avioon viime kesänä, menimme vihkimisen jälkeen juhlaväen kanssa Oklahomaan syömään. Emme edes harkinneet muita vaihtoehtoja!

Paras palvelu, aina maistuva ruoka! Minun ja mieheni ensitreffit oli Oklahomassa reilu 6 vuotta sitten. Sen jälkeen ollaan käyty kymmeniä kertoja yhdessä herkuttelemassa ja vieraspaikkakuntalaisille ystävillemmekin näytetty paikka. Muualtakin saa hyvää ruokaa, mutta Oklahoma on paras!

Ruoan taso on pysynyt erittäin hyvänä kaikkien vuosien ajan ja paikka on erittäin viihtyisä ja tunnelmallinen. Palvelu on ammattitaitoista ja erittäin ystävällistä. Pihvit onnistutaan ammattitaidolla aina oikealla kypsyysasteella.

Oriental house (Unikkotie 5)

Olen käynyt täällä Riihimäeltä jo melkein 20 vuoden ajan. Aina yhtä luotettava palvelu ja nälkä lähtee varmasti. Henkilökunta ihanaa.

Osaka Sushi (Kuriiritie 23)

Todella monipuolinen valikoima. Tuoretta ja herkullista. Ystävällinen palvelu. Siisti paikka.

Pikku-Santorini (Flamingo)

Hinta/laatu-suhde erinomainen, aina toimiva palvelu. Aina hyvää autenttista kreikkalaista ruokaa, mukava henkilökunta.

Rio Grande (Jönsaksentie 6)

Aina hyvää ruokaa sekä palvelua.

Sagarmatha (Peltolantie 2)

Ihana ruoka ja ystävällinen palvelu. Ulkonäöstään huolimatta Tikkurilan ainoa paikka missä viitsii käydä, ruoka on vain yksinkertaisen erinomaista. Isot hyvät annokset. Nepalilainen ruoka on hyvää! Hinta-laatusuhde myös kohdallaan! Hyvät maut ja paras naan leipä se on ihanaa otamme aina yhden ylimääräisen. Ystävällinen henkilökunta, ravintolan annokset eivät ole pettäneet kertaakaan. Herkulliset kasvisruuat. Vaatimattoman julkisivun takaa paljastuu viihtyisä ravintola, jota voi todellakin suositella!

Spaghetteria (Jumbo)

Pasta valikoima on loistava eikä häpeä Italialaisille pastoillekaan, myös muu valikoima antaa hyviä vaihtoehtoja spagetin sijaan! Ehdottomasti yksi uusista lemppari pikaruokapaikoista.

Souvlaki (Peltolantie 4)

Loistava aito kreikkalainen ruoka! Siisti miljöö ja hyvä ystävällinen palvelu. Ihan parasta giros pitaa ja iloinen palvelu päälle. Aivan parasta kreikkalaista pikaruokaa.

Sushilounge (Ratakuja 1)

Parhaimmat sushit mitä olen koskaan syönyt. Korkealaatuisista ja tuoreista aineksista tehdyt pääkaupunkiseudun parhaat sushit. Tuoreus ja raikkaus. Ruoka sulaa suuhun. Taivaallisen hyvää! Vihdoinkin tasokas ruokaravintola myös Tikkurilassa. Aivan huippusushit!

Tamarin (Jumbo/ Tikkuraitti/ Myyrmanni)

Hyvä lounas. Aina loistavaa höttööö! Aina yhtä maukkaat ruuat ja miellyttävä palvelu. Listalta löytyy monta suosikkia. Ja lounas myös mainio.

Thai Burpha (Sarkatie 7)

Loisto ruokaa ja konstailematon raffi meininki. Love it!!! Loistavaa ruokaa, ystävällinen ja nopea palvelu. Erittäin hyvin toimiva kotiinkuljetuskin! Hinta, palvelu ja laatu kohdillaan.

The Happy Red Onion (Myyrmanni)

Monipuolinen kohtuuhintainen lounas. Lounas joka täyttää potrankin pojan. Rento meininki, mukava henkilökunta. Täysin uudistunut ent. Red Onionista. Lounaalla runsas valikoima vaihtoehtoja ja hinta-laatu-suhde kohdallaan. Loistavaa ruokaa; hyvistä, tuoreista raaka-aineista. Ystävällinen, osaava henkilökunta. Laaja olutvalikoima.

Tilicho (Liesikuja 4)

Ystävällinen palvelu ja maukas ruoka. Maistuviin kastikkeisiin on ihana dipata herkullista leipää. Todella hyvä ruoka, nopea ja ystävällinen palvelu. Iso valikoima. Loistavat kasvisruoat ja erittäin mukava henkilökunta! Loistava palvelu ja todella maukas ruoka! Tarjoilija muistaa asiakkaansa. Nopea ja erittäin ystävällinen palvelu. Hyvä hinta-laatu-suhde. Mukavan rauhallinen tunnelma. Asiakkaan erityistoiveet esim. lisämausteista otetaan huomioon. Vaatimattomassa, hankalasti löydettävässä ympäristössä ylivoimaisen hyvä nepalilainen. Bonuksena erinomainen palvelu, hymy tarttuu.

Erittäin hyvä ruoka sekä kohtelias palvelu. Ainoastaan ravintolan sijainti hieman omituisessa paikassa Iso-Myyrin ylätasanteella hieman vähentää pisteitä. Viihtyisä sisustus, sijainniltaan helposti löytyvä, monipuolinen annosvalikoima, ystävällinen palvelu. Aivan mainio nepalilainen! Samaa tasoa kuin Stadin keskustan parhaat.

Toppari (Jönsaksentie 6)

Paras lounas. Hyvä maittava ruoka. Hieno miljöö kuin ulkomailla valkoiset liinat pöydissä. Ruoka maittava ja hyvin tehty aina. Hyvä henkilökunta.

Tortilla House (Myyrmanni)

Hinta ja laatu kohtaavat!

Trattoria Limone (Jaspiskuja 2)

Kaikki ruoat todella hyviä, aitoa italialaista tunnelmaa ja mukava henkilökunta. Mainiota ruokaa ja erinomaista palvelua. Paras palvelu, aina on ystävällistä ja asiakasta kuunnellaan. Aivan mahtavat pizzat ja pastat sekä erittäin ystävällinen palvelu.

Ullan Grilli (Louhelantie 5)

Mielettömän herkulliset grilliruuat ja aivan uskomattoman mahtavat pizzat! Huomaavainen henkilökunta.

Viet´s Top (Myyrmanni)

Aitoa vietnamilaista ruokaa. Tuoreet maut ja ruoka niin fressiä aina! Vietnamilaiset kevätrullat ihan mun lemppareita. Parasta aasialaista ruokaa! Ravintola on uusi ja palvelu on ystävällistä. Hyvää ja monipuolista ruokaa. Ystävällinen henkilökunta. Aitoa vietnamilaista ruokaa, hyvä hinta-laatu-suhde. Uudenmaan paras pho-keitto.

Sijaintinsa puolesta turhan syrjäisessä paikassa sijaitseva vietnamilainen ravintola on alansa helmi: ruoka on hyvin maustettua, virkistävää ja annoskooltaan sopivaa. Ravintola on panostanut sisustukseen ja siinä näkyy omistajien innokkuus ja rakkaus paikkaa kohtaan. Heillä on jopa TV, jossa pyörii video ruoan valmistustavasta ja se on tehty hyvin ammattimaisesti! Lisäksi asiakaspalvelu on miellyttävää eikä ruoka ole hinnalla pilattu!

Wanda´s Kitchen & Lounge (Liesikuja 5)

Hyvin paikallinen ja viihtyisä. Tuo laatua ketjuviidakkoon. Hyvät screenit katsella hyvän ruuan ja juoman kera. Loistava ravintola kaiken kaikkiaan! Ruoka, palvelu ja hinnat miellyttävät. Mainio maku, hyvä palvelu, mukava sisustus eli koko konsepti toimii. Erinomaista sapuskaa, viihtyisä ympäristö ja paikallista meininkiä. Ruoka on aina hyvää! Palvelu on rentoa ja asiakkaat huomioivaa. Omistajat ovat myös lähes aina paikalla. Hyvä ja trendikäs ruoka. Tosi ystävällinen ja mukava henkilökunta. Kodinomainen paikka. Miellyttävä sisustus, väljyys, herkullinen ruoka, monipuolinen menu, maittava lounasbuffet ja ystävällinen, tehokas palvelu. Hyvä asiakaspalvelu, fb-sivut kertoo mitä tapahtuu, ajan hermolla, sijainti paras. Omaperäinen vantaalaisuutta korostava sisustus. Sopii lapsiperheille/ pariskunnille/ urheiluintoisille/ kaveriporukoille. Viikonloppubrunssista iso lisäplussa. Saa palvelua myös ruotsiksi.

Yrittäjillä mahtava tekemisen meininki, ja ovat parantaneet tekemisen tasoa kaiken aikaa. Aidosti vantaalainen ravintola: yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa, vantaalaisuus näkyy ruokalistalla ja pöytien nimiä myöten.

Ylästön pizza ja grilli (Ylästöntie 97)

Ajan rekkaa ympäri Scandinaviaa. 5 vuotta sitten kävin ja parempaa en tiedä! Muhiksen pizza on tehty rakkaudella! Takuuhyvät ruoat järkihintaan. Upea palvelu. Muhis on legenda jo eläessään.

Vantaan paras ruokaravintola 2017 TOP 15

1. Wanda´s Kitchen & Lounge 1 199 ääntä

2. Mike´s Diner 407

3. Oklahoma 336

4. Tilicho 254

5. New Dhaka 95

6 . Sagarmatha 78

7. Viet´s Top 57

8. The Happy Red Onion 42

9. Korson Aada 40

10. La Pasteria Italiana 38

11. Bistro Liekki 36

12. Sushilounge 34

13. Grande Parilla 31

14. Amarillo 24

15. Hao King 23

Kisassa annettiin kaikkiaan 2 978 ääntä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.