Matkabloggaajat tutustuvat Vantaaseen – katutaiteesta voi tulla uusi turistihoukutin

TURISMI Matkailubloggarit tutustuvat kiinnostaviin paikkoihin Vantaalla ja kertovat kokemuksistaan somessa.

Matkailubloggaajat tulevat toista kertaa viettämään viikonloppua Vantaalle, josta heidän odotetaan kirjoittavan kokemuksiaan seuraajilleen. Bloggareita saapuu yhteensä kahdeksan, joista kolme on suomalaista.

Tällä kertaa vierailun teema on "Vantaa for all senses" ja ilmeisten tutustumiskohteiden, kuten Kuusijärven ja Fazerin uuden vierailukeskuksen lisäksi, bloggarit viedään Myyrmäkeen.

Yöpymisluvut ovat todella hienoja."

Myyrmäen houkutin on katutaide, jota esittelee Myyrmäen paikallisaktiivi Klaus Kojo Hän kertoo kotikylänsä ylpeyden aiheesta rinta rottingilla.

Miten paljon bloggarit houkuttelevat matkailijoita Vantaalle, on mahdoton mitata, mutta heidän julkaisuillaan on vaikutusta, ja ne tuovat hyvää pöhinää, uskoo Vantaan kaupungin matkailusuunnittelija Hanna Muoniovaara

–Bloggarit ovat mielipidevaikuttajia.

Heillä voi olla jopa satoja tuhansia seuraajia sosiaalisessa mediassa.

Bloggareiden vierailu liittyy Matkamessuihin ja se toteutetaan Vantaan kaupungin sekä Nordic Bloggers Experiencen yhteistyönä.

Matkailurauta on nyt kuumenemassa Vantaalla ja sitä kannattaa takoa. Vantaa vetää yöpyjiä vuosi vuodelta enemmän. Vuonna 2001 rekisteröidyissä majoituspaikoissa tilastoitiin yöpymisiä runsaat 130 000 vuorokautta, kun vuonna 2015 määrä oli lähes 850000.

Vantaa alkaa vähitellen hätyytellä miljoonan yöpymisen rajaa.

– Yöpymisluvut ovat todella hienoja ja ehkä monelle yllättäviä, Muoniovaara sanoo.

Viime vuodelta on vasta saatavilla tilasto lokakuun loppuun asti. Siitä näkee jo, että yöpyjien määrä nousee jälleen edellisvuodesta. Kasvu tulee ulkomaisista yöpyjistä, joista selvästi suurin ryhmä ovat kiinalaiset. Heidän jälkeensä eniten yöpyvät ruotsalaiset, britit ja saksalaiset.

Vapaa-ajanmatkailijoita ja työmatkan vuoksi yöpyviä käy Vantaalla vuosittain suunnilleen saman verran.

Yöpyjille pitää myös kertoa, että Vantaalla on näkemistä ja tekemistä. Juuri siihen matkailubloggarit ovat hyvä työkalu.

Kaupungin tehostunut matkailumarkkinointi keskittyy erityisesti stopover-turistien nappaamiseen. Heille markkinoidaan lyhyitä muutaman tunnin tai päivän kestävää ohjelmaa paikkoihin, joihin on helppo päästä. Tätä tavoitetta auttaa tammikuun lopussa aloittava yksityinen Tixi Travel -matkajärjestäjä, jonka bussi vie valmiiksi räätälöidylle päiväretkelle muun muassa Heurekaan.

Myyrmäki-liikkeen aktiivi Petteri Niskanen on ilahtunut, että "Myyr-York" on päässyt mukaan kaupungin matkailumarkkinointiin.

–Nähtävää on myös Länsi-Vantaalla ja niihin pitäisi panostaa.

Esimerkiksi hän nostaa Silvolan rautamalmikaivosalueen Kaivokselassa.

Myyrmäen katutaidekohteet tietoineen löytyvät verkosta

Näistä paikoista pidetään

Tripadvisor-matkailusivuston käyttäjien mielestä Vantaan parhaiden vierailukohteiden top-4 on seuraava:

1) Tiedekeskus Heureka: "Kiva päivä perheen kesken".

2) Suomen Ilmailumuseo: "Yllättävän kiintoisa kohde".

3) Kuusijärvi: "Mainio paikka rentoutua".

4) Pyhän Laurin kirkko: "Suomen kaunein kirkko".

Matkamessut Helsingin Messukeskuksessa 20.–22.1.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut