Catharina Zühlke tähtää ykköseksi UMK-kisassa – "Jos voitan, haen voiton Suomelle Euroviisuista"

EUROVIISUT Vahvaääninen vantaalaislaulaja kilpailee paikasta Euroviisuissa.

Laulaja Catharina Zühlke tietää mitä tekee, jos hänet äänestetään 28. tammikuuta Suomen tulevaksi Euroviisuedustajaksi Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa.

–Haen voiton Suomelle. Minulla on vahva, persoonallinen ääni ja älyttömän hieno lavashow, laulaja luettelee vahvuuksiaan.

Myyrmäessä asuva Zühlke on itsevarma, mutta usko omiin kykyihin pohjautuu naisen elämään. Hän aloitti omien kappaleiden teon jo 4-vuotiaana ja on kotoisin musikaalisesta perheestä. Voimakkaalla äänellään Zühlke on laulanut niin poppia kuin oopperaakin.

Suurelle yleisöllelaulaja tuli tutuksi vuoden 2013 Idols-kilpailusta, jossa hän sijoittui viidenneksi. Hän kokee kuitenkin, että tuolloin ei osannut vielä näyttää todellista potentiaaliaan.

Osasyynä oli henkilökohtainen tragedia.

–Äitini menehtyi kilpailun loppuvaiheessa, joten en voinut olla täysillä mukana. Koen siis, että en ole koskaan vielä päässyt näyttämään mihin todella pystyn. Ikä on myös tuonut itsevarmuutta.

Idolsin jälkeen Zühlke ei kuitenkaan ole ollut toimeton. Hän julkaisi viime keväänä ensimmäisen albuminsa. Niihin aikoihin syntyi myös ensimmäisen kerran ajatus pyrkiä edustamaan Suomea Euroviisuihin.

–Mietimme tuottajan kanssa seuraava liikettä ja suuntaa. Sitten kuulin Perfect Villain -biisin ja ajattelin, että tämä olisi täydellinen UMK:hon.

Laulaja myöntää, että Euroviisuihin osallistuminen auttaisi myös hänen henkilökohtaisen haaveensa toteutumista.

–Olen aina haaveillut ulkomaisille markkinoille pääsystä. Euroviisut tarjoavat siinä suhteessa tosi isoa näkyvyyttä. Isäni on Saksan kansalainen, joten sitäkin kautta halu kansainvälisille keikoille on kova.

Catharina Zühlke esiintyy kauppakeskus Myyrmannissa la 21.1. klo 12–13.

Uuden Musiikin Kilpailu

Uuden Musiikin Kilpailussa (UMK) valitaan Suomelle Euroviisuedustaja.

Mukana on 10 kilpailijaa.

Valinta tapahtuu 28. tammikuuta Espoon Metro-areenalla.

Kilpailun juontaa Krista Siegfrieds. Kommentaattorina toimii Mikko Silvennoinen.

Tammikuun ajan on käynnissä ennakkoäänestys. Tällöin yleisö voi maksutta äänestää Yle Tunnuksen avulla

Voittaja ratkaistaan äänestyksellä. 50 prosenttia lopputulokseen vaikuttavista äänistä on yleisöääniä ja loput kansainvälisiltä raadeilta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut