Kansanedustaja ja eläinaktiivi sanasodassa – "Aika monia rikollisia keskustassakin on"

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä ja Oikeutta eläimille -yhdistys ovat ajautuneet kovaan sanaharkkaan.

Oikeutta eläimille -aktiivi Kristo Muurimaa toivoi Maaseudun tulevaisuuden haastattelussa, että laillinen metsästyksen häirintä olisi hyväksyttävää.

Kärnän sunnuntaina julkaiseman kannanoton mukaan vaatimus on pöyristyttävä ja haiskahtaa rikolliselta.

Oikeutta eläimille -yhdistys on kritiikistä tuohtunut. Muurimaa ihmettelee, miten Kärnä, jonka työtä on lakien muuttaminen, voi pitää lakimuutoksen ehdottamista pöyristyttävänä ja rikollisena.

– Onko Kärnästä siis pöyristyttävää tehdä omaa työtään?

– Tulee mieleen, onko hän nostanut asian esille vain mustamaalatakseen yhdistystä ja eläinsuojeluasioita vai onko hänen ajattelunsa oikeasti näin yksinkertaista tässä asiassa?, Muurimaa sanoo.

Kärnä intoutui vertaamaan yhdistystä myös rikollisjärjestöön. Hänen mukaansa Suomen Vastarintaliikkeen (SVL) lakkauttamisen yhteydessä olisi paikallaan tarkastella myös yhdistyksen jäsenen lausumia ja pohtia, onko Oikeutta eläimille -yhdistys toimintamalliensa nojalla rikollisjärjestö?

– Kysyisin samaa keskustapuolueesta. Aika monia rikollisia siinäkin puolueessa on ollut. Pitäisikö sekin lakkauttaa? Muurimaa esittää vastakysymyksen ja jatkaa, että koska Kärnä ei esittänyt asiaansa asiallisesti, ei hän ansaitse asiallista vastausta.

Muurimaa painottaa, ettei Oikeutta eläimille -yhdistyksellä ole Kärnän väitteistä huolimatta tekemistä Rengon tapahtumien kanssa, jossa aktivistit häiritsivät luvallista susijahtia tai Vantaan bussivarikon tuhopolton kanssa. Jo aiemmin Eläinten vapautusrintama (EVR) otti tuhopolton kontolleen ja perusteli sitä turkistarhauksen vastustamisella.

Muurimaa pitää kuitenkin susien metsästyksen häirintää tietyissä tapauksissa hyvänä asiana.

– Jos susien metsästystä häiritään ilman, että ihmisiä vahingoitetaan, pidän toimintaa hyvänä ja kannatettavana susien puolustamisena.

– Meidän järjestämää toimintaa se ei kuitenkaan ole.

Muurimaan mukaan Kärnä on päässyt julkisuuteen kerta toisensa jälkeen " hatusta vedetyillä asioilla" Aiemmin Kärnä kirjoitti muun muassa kasvissyönnin olevan epäeettistä.

– Täysin perusteettomia juttuja, joilla hän yrittää saada julkisuutta. Hän on selvästi ottanut asiakseen kasvissyönnin ja eläinsuojelun vastustamisen. Varmaan sillä saa suosiota tietyissä piireissä, mutta ei se tunnu nykyaikaiselta ajattelulta.

Oikeutta eläimille -yhdistyksen Muurimaa perustelee omaa toivettaan metsästyksen häirinnän hyväksymisestä eläinten oikeuksilla.

– On omituista, jos joku haluaa pelastaa metsästystilanteessa eläimen hengen, niin se on laitonta. Tilannehan on eläimen näkökulmasta täysin epäreilu.

Hän kuitenkin painottaa, ettei yhdistys ole aktiivisesti ajamassa lakimuutosta.

Lue aiempi uutinen:Kansanedustaja Kärnä: Onko Oikeutta Eläimille -yhdistys rikollisjärjestö?

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut