Vantaalle suunnitellaan hoivakoteja kiertävää tapaamisautoa, jossa asukkaat voivat turvallisesti kohdata läheisiään

Vantaalla suunnitellaan otettavan käyttöön hoivakoteja kiertävä tapaamisauto, jossa asukkaat pääsevät tapaamaan läheisiään. Kuvituskuva. Arkisto/Samu Karvala
Marika Lumme

Marika Lumme

Vantaan vanhus- ja vammaispalveluiden käyttöön suunnitellaan tapaamisautoa, jossa hoivakotien asukkaat voisivat turvallisesti tavata läheisiään.

Vantaan vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja Minna Lahnalampi-Lahtinen kertoo saaneensa idean tapaamisautosta helsinkiläiseltä hoivakodilta, joka hankkii tapaamisia varten pihamaalle kontin.

– Meillä on 40 hoivakotia vanhuksille ja vammaisille, joten konttien hankkiminen jokaiseen yksikköön ei ole mahdollista. Sen sijaan auto voisi kiertää eri yksiköissä, hän kertoo.

Lahnalampi-Lahtinen on esittänyt ideansa kiertävästä pakettiautosta eteenpäin ja hän sanoo saaneensa vihreää valoa. Ideana on, että pakettiautoon rakennetaan esteetön sisäänkäynti edestä ja takaa. Keskustelijoiden väliin kiinnitetään pleksi.

– Tämä on ollut raskasta aikaa esimerkiksi pariskunnille, joista toinen on hoivakodissa ja toinen kotona. On totuttu tapamaan jopa päivittäin ja nyt ei saisi tavata lainkaan. Tapaamisauto voisi hieman helpottaa tilannetta, hän kertoo.

Lahnalampi-Lahtisen mukaan toimintatapa ja auton kulkureitti ovat vielä suunnittelussa. Hän kuitenkin toivoo, että auto on ajossa pian vapun jälkeen.

– Todennäköisesti autoon tulee ajanvaraus, josta läheiset voivat varata ajan, hän sanoo.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut