Koululaisten eväskassien väärinkäytökset saatu kuriin, näin perusopetuksen johtaja vastaa kritiikkiin sisällöstä

Vantaalla koululaisten ruokakassien väärinkäytökset on saatu Vantaan perusopetuksen johtaja Ilkka Kalon mukaan kuriin, tai ainakin vähenemään.

Vantaa muutti käytäntöä perusopetuksen etäopetuksessa olevien oppilaiden ruokakassien jakamisessa, kun kaupunki sai tietoonsa, että kasseja hakivat muut kuin oppilaiden huoltajat. Tapauksia oli kaupungin mukaan joitakin.

Nyt ruokakassin hakijalla tulee olla lapsen Kela-kortti tai passi mukanaan.

Kaupunki suunnitteli myös toteuttavansa ennakkokyselyn Wilman kautta siitä, kuinka moni haluaa eväskassin. Kalon mukaan kyselyssä kartoitettiin kuitenkin vain erityisruokavaliota tarvitsevat.

Vantaan kaupunki jakaa eväskasseja kaksi kertaa viikossa ja niitä on haettu jakopäivinä noin 5 500 perusopetuksen oppilaalle ja eskarilaiselle.

Lue myös: Koululaisten eväskassit loppuivat kesken – "Jatkossa on jaossa 1 000 kassia enemmän"

Kassien sisältöä on kritisoitu muun muassa sosiaalisessa mediassa. Kalon mukaan kaupungin saama palaute eväspaketista on valtaosin positiivista.

– Sisällössä on lähdetty liikkeelle siitä, että saadaan koululaisen päivittäinen energiatarve täyttymään kuten koululounaalla. Kassiin on pyritty saamaan myös vaihtelevuutta, Kalo selvittää.

Kalon mukaan kassien kokoaminen ei ole ollut ihan helppo tehtävä ja sisältöön on vaikuttanut muun muassa se, mitä tuotetta on tukussa ollut saatavilla suuria määriä.

Vantaan kaupunki on sijoittanut tänä lukuvuonna yhteen koululounaaseen noin kaksi euroa per lapsi. Kalon mukaan ruokakassin hinta on hieman suurempi, sillä eväsruoka on jonkin verran normaalia kouluruokaa kalliimpaa. Lisäksi eväiden pakkaaminen ja jakaminen vievät hänen mukaansa paljon työaikaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut