Koronakevät sai ihmiset pihatöihin – Nikinmäkeläinen puutarhayrittäjä takoo ennätyksiä

Puutarhamyymälät: Pihatyöt käynnistyivät tavallista aiemmin. Kesäkukkien sesonki vasta alkaa.

Vihervimman Teemu Nikkanen palkkaa lisää työntekijöitä, sillä puutarharakentaminen käy nyt kuumana. Suursäkkeihin lapataan muun muassa mursketta ja kivituhkaa. Armi Suojanen
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Maa-ainesta kuljettavat rekat rahtaavat melkein solkenaan lastejaan Vihervimman pihalle Lahdentien kupeeseen Nikinmäessä.

Tavara menee kaupaksi sitä mukaa, kun multaa, soraa ja hiekkaa ehditään kauhoa jättisäkkeihin. Pihojen laittaminen on alkanut tavallista aikaisemmin eikä tuotteita ole ehditty laittaa valmiiksi niin kuin normaalisti.

– Ei ole ikinä ollut tällaista kevättä. Ennätyksiä paukutetaan. Olemme itsekin ihmeissämme, sanoo Vihervimman yrittäjä Teemu Nikkanen.

Syynä poikkeukselliseen kevääseen on koronakriisi. Kotona vietetään nyt enemmän vapaa-aikaa, koska huvitukset on suljettu eikä voi matkustellakaan. On aikaa piha- ja puutarhatöihin.

Pihojensa vakiolaittajien lisäksi tarvikkeita tilaavat nyt ne, jotka toteuttavat pitkäaikaisen suunnitelman ja ne, jotka ryhtyvät pihatöihin ensimmäistä kertaa.

Nikkasen mukaan sellaisetkin ihmiset, jotka eivät aiemmin ole pihoilla puuhastelleet, tarttuvat lapioon ja kuokkaan.

– Isännät ovat ruvenneet puutarhatöihin, Nikkanen naurahtaa.

Meneillään ovat pihojen järeämmät työt, kuten laatoitukset ja puiden sekä pensaiden istutukset. Keveämmät työt, kuten kukkien istutukset, seuraavat perässä.

– Kesäkukkien sesonki ei ole vielä alkanut, mutta orvokkikauppa kyllä käy, kertoo Seija Himmanen Kukkamestareista.

Himmanen omistaa Seutulassa toimivan yrityksen yhdessä siskonsa kanssa. Kukkamestarit kasvattaa itse myymänsä kesäkukat ja se myy niitä myös Helsingissä Hakaniemen torilla.

Himmanen ei osaa arvioida, miten korona lopulta näkyy kesäkukkakaupassa. Voisi kuitenkin kuvitella, että ihmiset tekevät nyt enemmän pihatöitä ja kukkia hankitaan vähintään entiseen malliin myös parvekkeille ja terasseille.

Koivuhaan Viherpajan yrittäjä Harri Sokala toteaa myös, että vielä on mahdoton sanoa, miten korona vaikuttaa alaan.

– Kausi on vasta alussa, mutta olemme tyytyväisiä. Ihmisiä käy ihan kivasti.

Jos irtisanomiset ja lomautukset lisääntyvät, se voi myöhemmin näkyä kaikkien vapaa-ajanhankintojen karsimisena.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut