Suositussa kirkossa on vielä kesän vihkiaikoja vapaana – Syynä korona

Tiina Örn

Vantaan suosituimmassa vihkikirkossa, Pyhän Laurin kirkossa on tulevana kesänä poikkeuksellisesti vielä vapaita vihkiaikoja, tiedottaa Vantaan seurakunnat.

Tavallisesti suositun kirkon kesäkauden vihkiajat on varattu vuodeksi eteenpäin.

Seurakunnan mukaan aikoja on vapaana, koska varattuja vihkimisiä on peruuntunut koronavirusepidemian ja kokoontumisrajoitusten vuoksi.

Koronarajoitusten purku näkyy myös hääjuhlissa. Kirkkohäihin voi kesäkuun alusta alkaen osallistua enintään 50 henkeä.

Parit voivat varata vihkikirkon, papin ja kanttorin Vantaan seurakuntien uuden nettivarausjärjestelmän kautta. Netissä voi varata sekä avioliittoon vihkimisen että jo maistraatissa solmitun avioliiton siunaamisen.

Tällä hetkellä palvelusta ovat varattavissa suosituimman vihkipäivän eli lauantaiden kaikki vihkiajat. Jos vihkimisen haluaa varata jollekin muulle päivälle, se hoituu puhelinpalvelun kautta.

Puhelinpalvelun kautta pappi tulee varata myös niihin vihkimisiin, jotka ovat kirkossa Vantaan ulkopuolelle tai jotka pidetään juhlapaikalla.

Verkkopalvelussa varauksen voi tehdä enintään vuoden päähän.

Vantaan seurakunnat muistuttaa, että kirkollisen vihkimisen voi varata vain jos molemmat puolisot kuuluvat kirkkoon. Jos toinen tai kumpikaan ei kuulu kirkkoon, pari vihitään maistraatissa, mutta heidän avioliittonsa voidaan siunata kirkossa.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut