Koivukylän Kierrätyskeskus avaa ovensa perjantaina

Osa Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen myymälöistä avaa ovensa perjantaina 8. toukokuuta. Myymälät suljettiin koronaepidemian vuoksi 29. maaliskuuta.

Yksi perjantaina avautuvista myymälöistä on Havukoskella sijaitseva Koivukylän Kierrätyskeskus.

Ovensa avaavat myös Nihtisillan tavaratalo ja Suomenojan myymälä Espoossa sekä Kyläsaaren myymälä Helsingissä.

Myymälät palvelevat arkisin ja lauantaisin kello 11–19. Muut myymälät, esimerkiksi Myyrmäen ja Porttipuiston myymälät, pysyvät toistaiseksi kiinni.

Myymälöiden avaaminen on vastaus asiakkaiden toiveisiin, toteaa Kierrätyskeskuksen viestintäjohtaja Seija Vennervirta.

– Ihmiset ovat paljon kotona ja käyneet kaappejaan läpi. Moni on toivonut, että he saisivat itselleen tarpeettomat tavarat uudelleenkäyttöön.

Vennervirran mukaan yksi tärkeä syy myymälöiden avaamiseen on myös se, että lomautettuna ollut henkilökunta pääsee palaamaan töihin.

– Työllistäminen on yksi toimintamme tarkoituksista.

Avoinna olevissa myymälöissä otetaan vastaan kaikkea muuta lahjoitustavaraa paitsi huonekaluja. Huonekalujen vastaanotto aloitetaan heti, kun tilaa niiden varastointiin vapautuu.

Noutopalvelu ei ole tällä hetkellä koronatilanteen vuoksi käytettävissä. Myymälöiden ilmaistavaraosastot ja kahvipisteet ovat tartuntavaaran vuoksi niin ikään edelleen kiinni.

Vennervirta kertoo, että perjantaihin mennessä myymälöissä saadaan kaikki turvallisuuden korona-aikana takaavat asiat valmiiksi.

Kassoilla on muun muassa turvapleksit ja tavaran vastaanoton henkilöstöllä turvavisiirit. Siivousta ja hygieniaa on tehostettu. Ostoskärryt ja -korit puhdistetaan säännöllisin välein ja asiakkaiden käytössä on desinfiointiaineita.

Poikkeusaika on Vennervirran mukaan moninkertaistanut Kierrätyskeskuksen verkkokaupan myynnin.

– Kirjastot ovat olleet kiinni ja meidän verkkokaupasta on ostettu paljon kirjoja. Kysyntää on ollut myös polkupyörillä, kuten aina näin keväisin. Verkkokaupasta on lisäksi ostettu paljon kierrätysvaatteita.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut