Osa kirjastoista ja ulkoliikuntapaikat avataan ensi viikolla, kesäkuussa Artsi ja nuorisotilat – Kaupunki luottaa vantaalaisten varovaisuuteen

Moni on kaivannut kirjastoja korona-arjen keskellä. Nyt kirjojen varaaminen etukäteen ja noutaminen avautuu maanantaina osassa Vantaan kirjastoja. Arkisto/Johanna Erjonsalo
Marika Lumme

Marika Lumme

Jos Vantaan kaupungin suunnitelmat toteutuvat, lähes kaikki kaupungin palvelut ovat avoinna kesäkuun alussa. Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoi asiasta torstaina pitämässään koronainfossa.

Viljasen mukaan palveluita avataan hallitusti hygieniasta ja suojautumisesta huolehtien. Lisäksi Viljanen sanoi kaupungin luottavan vantaalaisten varovaisuuteen.

Ensimmäisenä avautuu Vantaan kirjastojen varausten noutopalvelu maanantaina 11. toukokuuta. Kirjastoista voi lainata etukäteen varattua aineistoa sekä palauttaa lainoja. Varauksia voi tehdä kirjaston verkkosivuilla osoitteessa helmet.fi tai puhelimitse. Varauksia voi noutaa ja palautuksia tehdä Hakunilan, Koivukylän, Lumon, Martinlaakson, Myyrmäen, Pointin, Pähkinärinteen ja Tikkurilan kirjastoissa.

14. toukokuuta avautuvat koulujen ja päiväkotien lisäksi ulkoliikuntapaikat sekä Katrinebergin kartanon piha-alue.

1. kesäkuuta ovet avaa Vantaan taidemuseo Artsi. Kesäkuussa myös kaikki nuorisotilat avaavat ovet ja nuorten työpaja toiminta jatkuu.

Lastenkulttuuripalveluiden toimintaan ovet avautuvat niin ikään.

Lisäksi kaupungin on tarkoituksena avata sisäliikuntatilat kesäkuun alusta.

Kesän päiväleirit pyörähtävät käyntiin kesäkuun alussa. Yöleirien järjestämiseen kaupunki odottaa tarkempia ohjeita aluehallintovirastosta.

Katrinebergin kartanon sisätilat avautuvat myös kesäkuun alusta. Sen sijaan muut asukastilat avautuvat vasta 5. elokuuta.

Sosiaali- ja terveydenhuollon tauolla olleita palveluita on tarkoituksena avata Viljasen mukaan asteittain ja palveluiden avaamisen suunnittelutyö on parhaillaan käynnissä.

Koko kesän kiinni pysyvät näillä näkymin vanhus- ja vammaispalveluiden päivätoiminta.

Kaupunki on siirtänyt useita satoja työntekijöitään toisiin tehtäviin poikkeustilan aikana. Palveluiden avaamisen myötä kaupungin henkilökunta palaa hiljalleen omiin tehtäviinsä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut