Urheilukentät ja skeittipuistot auki tällä viikolla – Kesäkuussa uimahallit avautuvat ainakin seurojen käyttöön

Ulkoliikuntapaikat avautuvat 14. toukokuuta, jolloin avataan portit myös Tikkurilan urheilupuistoon. Arkisto/Sanna Jokela
Marika Lumme

Marika Lumme

Vantaan kaupunki valmistautuu avaamaan ulkoliikuntapaikat torstaina 14. toukokuuta. 1. kesäkuuta kaupungin suunnitelmien mukaan avautuvat myös kaikki sisäliikuntapaikat, kuten uimahallit.

14. toukokuuta avautuvat muun muassa urheilukentät, kuntoportaat ja skeittirampit. Toukokuun loppuun asti on voimassa 10 henkilön kokoontumisrajoitus. Vantaan kaupunkikulttuurin apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrandin mukaan kaikille ulkoliikuntapaikoille tulee ohjeet käyttäjille.

Åstrandin mukaan kaupunki luottaa vantaalaisten vastuullisuuteen.

– Valitettavasti meillä ei ole resursseja valvoa Vantaan yli 100 ulkoliikuntapaikkaa. Toivomme seuroilta ja muilta kaupunkilaisilta erityistä tarkkaavaisuutta, hän korostaa.

Ohjeissa kaupunkilaisia kehotetaan huomioimaan 10 henkilön rajoitus sekä turvavälit ja huolehtimaan hygieniasta. Åstrand sanoo, että pääkaupunkiseudun kunnat ovat koonneet ohjeet yhteistyössä.

Åstrandin mukaan painetta ulkoliikuntapaikkojen avaamiseen on tullut erityisesti vantaalaisseuroilta.

– Seuroissa on jo suunniteltu pienryhmäharjoittelua ja toive kentille pääsystä on ollut kova.

Käytännössä esimerkiksi jalkapallokentällä 10 hengen kokoontumisrajoitusta tulee noudattaa siten, että kenttä laitetaan puoliksi ja kummallakin puolella kenttää on enintään 10 henkilöä harjoittelemassa turvavälit huomioiden.

– Kenttien käyttövuorot on jaettu jo aiemmin ja nämä vuorot pysyvät ennallaan. Seurojen täytyy itse pitää huolta, että toiminta on turvallista, hän sanoo.

Kesäkuun alusta aiotaan Åstrandin mukaan avata uimahalleja.

– Uimahallit avautuvat ainakin seurojen käyttöön ja soveltuvin osin kaikille. Uimahallien avaaminen kaikille on parhaillaan selvittelyssä, Åstrand kertoo.

Osassa uimahalleja aloitettiin huoltotyöt pian, kun ne suljettiin poikkeustilan vuoksi. Jos uimahallit saadaan kesäkuun alussa auki kaikille, on mahdollista, että ne ovat avoinna myös heinäkuun, joka normaalisti on huoltokuukausi.

Uimarannat on Åstrandin mukaan tarkoitus avata 1. kesäkuuta, jolloin myös uimavalvojat aloittavat työnsä Kuusijärvellä ja Vetokankaalla.

Åstrand sanoo, että avoimia kysymyksiä on vielä paljon ja kaupunki odottaa niihin vastauksia Aluehallintovirastolta. Esimerkiksi uimahalleihin, uimarantoihin ja yöleirien järjestämiseen liittyen Åstrand kaipaa vastauksia.

– Lasten päiväleirit käynnistyvät kesäkuussa, samoin aikuisten ohjattu liikunta. Koulujen salit avautuvat, jos niissä on varattuja vuoroja.

Åstrand arvelee, että liikuntapaikoille tulee ryntäys, kun ne tauon jälkeen avautuvat.

– Tilannetta helpottaa varmasti se, että kaikki ulkoliikuntapaikat avautuvat samaan aikaan, joten ihmiset myös hajaantuvat useampaan paikkaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut