Tuhat hakenut yksinyrittäjille tarkoitettua kaupungin tukea – 10 prosenttia hakemuksista on hylätty

Tukea saaneiden yksinyrittäjien joukossa on muun muassa taksiyrittäjiä, jotka ovat kärsineet koronarajoitusten vaikutuksista. Jussi Vehkasalo

Noin tuhat vantaalaista yritystä on hakenut yksinyrittäjille tarkoitettua tukea koronatilanteen aiheuttamiin tappioihin.

Vantaan kaupunki on myöntänyt tukea yli 350 yritykselle.

Tukea maksetaan koronan vaikutuksista kärsineille vantaalaisille yksinyrittäjille 2000 euroa per yritys ja rahaa on tähän mennessä jaettu yli 700 000 euroa.

Tukea saaneet yritykset ovat erityisesti terveydenhoitoalan, kauneudenhoitoalan, matkailu- ja ravitsemusalan sekä taksialan yrityksiä, mutta tuensaajia on myös monilta muilta toimialoilta.

Hakemuksista noin 10 prosenttia on jouduttu hylkäämään erityisesti siksi, että yritystoiminta on ollut yksinyrittäjyyttä laajempaa tai hakija ei ole voinut todentaa koronan vaikutusta yrityksen toiminnan laskuun.

Hakemuksia alettiin vastaanottaa 20. huhtikuuta.

Alkuruuhkasta aiheutunutta käsittelysumaa on nyt saatu pienennettyä ja käsittelyaikoja lyhennettyä.

– Tuella on suuri merkitys monen vantaalaisen yksinyrittäjän selviämiselle tästä ennennäkemättömästä ja vaikutuksiltaan laajasta tilanteesta. Meille tulleissa yhteydenotoissa korostuu monen yrittäjän huoli toiminnan jatkosta, toteaa elinkeinopäällikkö Kimmo Viljamaa kaupungin tiedotteessa.

Yksinyrittäjiä on Vantaalla noin 6000.

Tuen ohjeistuksesta vastaa Työ- ja elinkeinoministeriö.

Vantaalla tuet käsitellään elinkeinopalvelujen ja työllisyyspalvelujen yhteistyönä. Hakemuksia käsittelee noin 20 hengen tiimi, jossa on mukana myös Vantaan Uusyrityskeskus YritysVantaan yritysneuvojia.

Yksinyrittäjät voivat hakea tukea 30. syyskuuta saakka. Tuki on tarkoitettu päätoimisille vantaalaisille yksinyrittäjille, joiden yritystoiminta on kärsinyt koronatilanteesta.

Tuen myöntämisen ehtona on lisäksi, että toiminta on ollut kannattavaa ennen koronaa ja koronan vaikutuksesta yrityksen tulot ovat vähentyneet vähintään 30 prosenttia.

Jos yritys työllistää 1–5 henkilöä, se kuuluu ELY-keskuksen tuen piiriin ja tätä suuremmat yritykset voivat hakea tukea Business Finlandin kautta.

YritysVantaan yritysneuvojat auttavat tuen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.