Perjantaisen poliisioperaation syy Vantaan Kivistössä selvisi: henkirikos – Epäilty tekijä ilmestyi kerrostalon pihalle kädet veressä ja kertoi tappaneensa ihmisen

Kuvituskuva Arkistokuva.

Minna Harmaala

Vantaan Kivistössä Spinellikujalla tapahtui perjantaina henkirikos noin kello 12 jälkeen. Henkirikoksessa käytettiin teräasetta.

Henkirikoksesta epäillään vuonna 1987 syntynyttä miestä ja uhri on noin 25-vuotias mies. Teko tapahtui yksityisasunnossa, jota kumpikaan asianosaisista ei omista.

Rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista kertoo, että asunnossa oli tapahtumahetkellä kolmaskin henkilö, joka oli juossut Keimolan Nesteelle hakemaan apua. Hätäkeskukselle ilmoitus tuli kuitenkin kerrostalon pihassa olleelta sivulliselta.

– Ilmoitus tuli sen jälkeen, kun epäilty tekijä oli poistunut kerrostalon rapusta ja mennyt kädet veressä pihalle. Ilmoittaja oli tämän havainnut ja soittanut poliisille. Henkilökin oli siinä sanonut ilmoittajalle, että oli tappanut ihmisen.

Poliisi saapui nopeasti paikalle ja pidätti tekijän. Tästä siis oli kyse poliisioperaatiossa, josta poliisi tiedotti jo perjantaina Twitterissä,

Epäilty, vuonna 1987 syntynyt mies on tunnustanut aiheuttaneensa kuoleman.

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii tapausta tappona. Viikonlopun aikana poliisi on kuulustellut asianosaisia ja tehnyt teknistä tutkintaa.

– Pyrimme selvittämään tapahtumien kulkua. Epäilty on kertonut omat syynsä, jotka ovat tapahtuneeseen johtaneet, mutta pitävätkö ne paikkansa, sitä nyt selvitellään. Syyt vaikuttavat hyvin mitättömiltä, jos vertaa tekoon, Minkkinen sanoo.

Tapauksen tutkinta jatkuu ja epäiltyä tekijää esitetään tiistaina vangittavaksi epäiltynä todennäköisin syin kyseiseen henkirikokseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Pihat, joihin muutkin voivat poiketa, lisäävät lähiöiden yhteisöllisyyttä ja viehätystä
 2. Vantaan Näyttämö tykittää syksyn täysillä – Uusi toiminnanjohtaja: "Kaupunki tullut vaikeassa tilanteessa hyvin vastaan"
 3. Työttömänä Vantaalla jo lähes sama määrä ihmisiä kuin mitä asuu Tikkurilassa, Korsossa ja Kivistössä yhteensä
 4. Mielipide: Vanhustoiminnan avustukset katkaistiin oudoin perustein
 5. Vuosikymmenen ensimmäinen paikallisottelu pelataan Myyrmäessä
 6. Keskusrikospoliisi: Suurpellon ampumisesta epäillyillä vahvoja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
 7. Älä toimi näin, pyytää poliisi: Asukas löysi räjähteen ja kuljetti sen poliisiasemalle, asema jouduttiin eristämään tunneiksi
 8. Poliisilta lisää tietoa eilisestä ampumisesta Pataässä-baarissa: Ase laukesi vahingossa, uhri yhä sairaalassa
 9. Vantaalaisia aikuisia opetetaan ajamaan polkupyörällä
 10. Vain yksi uusi koronavirustartunta löydetty Hus-alueella tällä viikolla
 11. Mansikka on ykkönen – Näitä herkkuja suomalaiset tänä kesänä syövät, paljastaa S-ryhmän myyntidata
 12. Selvitys: Kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen Suomeen jääneitä on yhteensä jopa tuhat
 13. Mihin nyt saa matkustaa ja mihin ei? Tässä lista maista, joista tulevien ei tarvitse jäädä karanteeniin
 14. Tulli varoittaa: Nuuskan kaltaisissa tuotteissa ylenpalttisesti nikotiinia – "Voisi verrata lääkeväärennöksiin"
 15. Helsinkiläisessä Pataässä-karaokebaarissa sattuneesta ampumistapauksesta saataneen lisätietoa tänään – Silminnäkijä HS:ssä: Ampumista ei edeltänyt riitaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.