Perheyrityksenä pyörivä kuntosali on pitänyt Vapaalassa pintansa jo 30 vuotta – Kilpapyöräilyn erityisosaaminen, oma kiinteistö ja kodikkuus ovat perusvaltit

Vetovastuu kuntosalisyrityksessä on jo yli kymmenen vuotta ollut Sari Saarelaisella. Hänen äitinsä Eeva on vielä aktiivisesti toiminnassa mukana muun muassa jumppaohjaana. Yrityksen 30 vuotta sitten perustanut Pekka-isä kuntoilee ja antaa taustatukea eläkeläisenä. Päivi Tuovinen

Leena Koivisto

Kolme vuosikymmentä Vapaalassa toiminut yksityinen kuntosali Let’s Go Center on harvinaisuus ketjusalien tiheästi täplittämällä kartalla. Ihan tavallinen ei ole kuntosalia pyörittävä perhekään. Siihen kuuluu kaksi Suomen huipulle yltänyttä kilpapyöräilijää ja yksi Suomen ensimmäisistä aerobic-ohjaajista.

Kilpailu alalla on kovaa.

–Hiljattain laskeskelin, että ympärillemme on tullut vuoden sisään yksitoista kuntosalia. Meidät on piiritetty, yrittäjäperheen äiti Eeva Saarelainen sanoo, mutta suhtautuu tilanteeseen tyynesti.

– Meillä on hyvänä pohjana tämä pyöräilyasiantuntemus ja sitten toisaalta paikan kodikkuus, jota asiakkaat ovat kiitelleet. Onkin ollut ihana nähdä, kuinka vanhojen asiakkaiden lapsia ja lapsenlapsiakin on alkanut käydä täällä.

Pekka Saarelainen perusti kuntosalin puolisonsa kanssa Vantaan kaupungilta ostetulle tontille, jossa kasvoi tiheä metsä.

–Paikalla oli ollut aikoinaan miilukin jossa poltettiin tervaa, 81-vuotias eläkeläinen tietää.

Tervanteon parissa ahertaneet saivat arvoisensa seuraajan. Saarelainen raivasi puut tontilta omin käsin, vei ne sahattaviksi ja pääsi kakkosenelosten kanssa sokkelin tekoon.

Puolison selailemasta lehdestä oli rakentajan mieleen iskostunut kuva kuntosalista, johon kuului treenilaitteiden ympäröimä uima-allas.

–Ettäkö me tyhjätaskut tekisimme tuollaisen, Eeva Saarelainen muistaa epäröineensä.

Hartiapankkivoimin Nuijatien varteen valmistuneessa rakennuksessa vietettiin avajaisia lokakuussa 1986. Uima-allashan siellä komeili.

Saarelaiset ovat aina halunneet pitää kuntosalinsa helposti lähestyttävänä. Se ei ole estänyt pysymistä mukana liikunnan trendeissä eikä edelläkävijäksikään ryhtymistä.

Spa-toiminta kuntosalissa oli 1980-luvulla uutta, samoin kuin oli ollut Eeva Saarelaisen ohjaama aerobic vuosikymmenen alussa, jolloin pariskunta vielä pyöritti kuntosalitoimintaa Martinlaakson uimahallissa vuokratiloissa.

–Katsottiin Jane Fondan jumppavideota ja siitä se alkoi. Hommattiin sitten Martsarinkin halliin tv-ruutu ja pantiin Fondan kasettia pyörimään, pari muistaa.

–Eeva joutui ohjaajana jumppaamaan penkkipunnerruspenkillä, kun ei enää mahtunut täpötäyden salin lattialle, Pekka virnistää.

Uima-allas tyhjennettiin lopullisesti 1990-luvun lopulla.

– Sen päälle vedettiin parketti. EU-direktiivien velvoittama kolmen uimavalvojan palkkaaminen olisi käynyt liian kalliiksi.

Sari Saarelainen, 35, perheen kahdesta tyttärestä nuorempi, otti yrittäjän ohjat yli kymmenen vuotta sitten ja uskoo menestymisen eväitä riittävän jatkoonkin.

– Tilanne on hyvä, sillä oman kiinteistön ja pitkäaikaisen toiminnan ansiosta olemme vakiinnuttaneet paikkamme liikunta-alalla.

Erilaiset kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvät, henkistä ja fyysistä kuntoa kehittävät kurssit tekevät vahvasti tuloaan toimintaan.

Yhteistyökumppani kurssien järjestämiseen löytyy sekin perhepiiristä. Sari Saarelaisen sisko Heli on henkisen valmennuksen eri muotoihin perehtynyt ammattilainen, jolla on oma yritysvalmennuksiin keskittyvä yritys.

Puolisonsa Henry Saarelaisen kanssa Sarilla on kaksi vuotta toiminnassa ollut pyöräliike. Kovan tason kilpapyöräilijänä hän on voittanut kymmeniä SM-kisoja.

68-vuotias Eeva Saarelainen työskentelee kuntosalilla myös edelleen aktiivisesti jumppaohjaajana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Mies nappasi Koivukylän Alkosta ginipullon ja häipyi maksamatta – löytyi puistosta ilman pulloa, mutta valvontakamera käräytti
 2. Mitta tuli täyteen: Hakunilan Rinki-ekopiste suljettiin
 3. Romuautoja seisonut keskellä Pakkalaa jo vuosia – kun osa autoista saadaan häädettyä pois, tilalle tulee uusia
 4. HSL:n pysäkki Vantaanportin eritasoliittymässä poistuu väliaikaisesti käytöstä
 5. Tikkurilassa toria on vaikea tunnistaa toriksi – "Miten tästä tuli niin vaikea tori?", ihmettelee torin ainoa vakituinen yrittäjä
 6. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 7. Vantaalla hankittu 22 tupakointikieltoa – useimmiten kieltoa haetaan parvekkeille ja pihoille
 8. Bussi osui jalankulkijaan Kivistössä
 9. Kaupunki jakoi 18 400 maksutonta piknikpussia – Alussa puistoruokailun korvaavien pussien kysyntä yllätti
 10. Jokiniemestä löytyi tällä viikolla suuri määrä tuhansia vuosia vanhoja esineitä – "Löydöt ovat poikkeuksellisen kookkaita"
 11. Korona-näytteenotto ruuhkautui viikolla – Tartuntamäärissä ei toistaiseksi näy nousua
 12. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 13. Rajakylän neuvola halutaan siirtää pysyvästi Hakunilaan – Poliitikot palauttivat asian uuteen valmisteluun
 14. Pääkirjoitus: Tikkurilan asemalle tarvittaisiin jelppareita neuvomaan ihmisiä
 15. Yli 15 000 ihmistä sulloutui 20 vuotta sitten vantaalaiseen kodinkoneliikkeeseen – Viimeisestä VHS-nauhurista tuli ilmiriita

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.