Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kivistöläinen korusuunnittelija hurahti helmiin – luomukset esille joulutorilla

JOULUTAPAHTUMA Kivistön oma korusuunnittelija tuo harrastuksesta syntyneitä teoksia joulutorille.

Kivistöläinen korusuunnittelija Aino Koivumäki asettelee keittiön pöydälleen hopeisia ja punaisia helmikaulakoruja.

–Nämä pakkaan mukaan joulutorille, Koivumäki kertoo.

Koivumäki on yksi ensi sunnuntaina järjestettävän Kivistön joulutorin myyjistä. Toista kertaa pidettävässä tapahtumassa kohtaavat paikalliset yrittäjät, yhdistykset ja asukkaat.

– Olin viime vuonna mukana ja tapahtuma oli todella mukava. Siellä oli upea joulun henki. Lähialueen yhteisöllisyys on minulle tärkeää, kertoo 16 vuotta Kivistössä asunut Koivumäki.

Korujen suunnittelu on Koivumäen harrastus, ainakin vielä. 63-vuotias Koivumäki jää eläkkeelle ensi vuoden alussa ministeriöstä johdon sihteerin töistä.

–Olen valtavan innoissani kun pääsen toteuttamaan harrastustani täysipainoisesti. Minulla on niin paljon ideoita. Työelämässä tuntui, että tukehdun kun en ehdi toteuttaa kaikkia, hän naurahtaa.

Koivumäki suunnittelee ja tekee korut itse. Innostus lähti viisi vuotta sitten kun lasten luisteluharrastukselta liikeni vapaa-aikaa. Koruja on valmistunut jo satoja.

–Tiesin, että haluan tehdä jotain kaunista. Kaupassa tuli vastaan pihtisetti ja päätin ostaa sen. Ulkomaanmatkalta ostin kasan helmikoruja ja tein niistä uusia koruja. Siitä innostus lähti, Koivumäki kertoo.

Luistelu on edelleen lähellä sydäntä ja Koivumäen mallistosta löytyy useita luisteluaiheisia koruja.

Käsillä tekeminen on ollut Koivumäelle aina mieluista. Korut ovat vieneet neljän lapsen äidin mennessään. Koivumäki on perustanut oman toiminimen, Ainon Koru.

Korupajana kotona toimii takkahuone, joka uhkaa jäädä pieneksi.

– Tämä harrastus jatkuu varmasti. Haaveilen lisätilasta, joten ehkä raivaamme varastoon tilaa korutarvikkeille.