Vantaalaispariskunta kyllästyi halpatyömaissa tehtyihin urheiluvaatteisiin ja kehitti oman pyöräilyvaatemerkin

TUOTEKEHITYS Sanni Pennanen ja Timo Föhr kehittelevät ja suunnittelevat ekologisia sekä eettisiä pyöräilyasuja. Valmiina on nyt kolme vaatetta.

Harmitus siitä, että myynnissä ei ole Suomessa luonnonkuidusta valmistettuja pyöräilyvaatteita, sai Sanni Pennasen ja Timo Föhrin suunnittelemaan oman vaatemerkin. Vantaan Metsolassa asuvan pariskunnan Keli Clothing -pyöräilyvaatemerkkiä on esitelty ensi kertaa julkisuudessa tällä viikolla. Valmiina on kolme tuotetta.

Mietimme, olisiko kotimaiselle vaihtoehdolle kysyntää."

Kaikki sai alkunsa noin vuosi sitten.

–Olimme kävelemässä Metsolansuolla ja puhuimme pyöräilyvaatteista, Pennanen kertaa.

Suurin osa niistä on keinokuitua, neonvärisiä ja ulkomailla, halpatyövoiman maissa tehtyjä.

–Pyöräilykisojen lähtöviivalla näkee kolmea valtamerkkiä. Mietimme, että olisiko kotimaiselle vaihtoehdolle kysyntää, Föhr kertoo.

Ja lopulta he päätyivät siihen, että mikseivät he ryhtyisi kehittämään ekologisia, eettisiä ja hyvännäköisiä tuotteita itse.

Ensin pariskunta perusti osakeyhtiön, jonka he omistavat puoliksi. Sitten alkoi tuotteiden suunnittelu, materiaalin etsintä, kaavoittajan ja ompelimon haku, tuotteiden testaus ja niin edelleen.

Pennanen suunnitteli myös Kelin logon, jossa k-kirjain on "selällään" ja siitä muodostuvat tunturin huiput eli Nattastunturit Sodankylän Sompiosta. Ne selittyvät sillä, että Pennasen äiti on kotoisin pohjoisesta.

Paitojen tehostevärit tulevat suoraan Metsolansuolta: punaoranssi ja harmaa honkien rungoista ja vihreä sammaleesta.

Merinovilla valikoitui pyöräilyvaatteiden materiaaliksi monien hyvien ominaisuuksiensa vuoksi. Vaatteissa käytetään Italiassa valmistettua laadukasta, ohutta villaneulosta, joka ei kutita. Kankaan villa saadaan Uuden-Seelannin lampaista. Valmis neulos on tiheää, sileää ja kiiltävää, jota ei villaksi uskoisi.

–Se on lämmin kylmällä ja viileä kuumalla. Siihen ei pinty hien haju, Föhr kehuu.

Vaatteet ompelee jyväskyläläinen Kimperi Factory, jossa paiskitaan nyt pitkää päivää, että tuotteet saadaan lähiviikkoina myyntiin. Pikanttina yksityiskohtana voi mainita, että pyöräilytakin vetoketjut valmistetaan Mikkelissä.

Pennanen ja Föhr toivovat, että Kelistä tulee heille päätyö jonain päivänä.

–Tavoitteeni on päästä päätoimiseksi vaatetestaajaksi, Föhr ilmoittaa.

Hän sanoo, että ideoita on vaikka kuinka paljon, kuten housut ja naistenmallisto. Mutta ensin myydään historian ensimmäiset Keli Clothingin 300 paitaa ja takkia. Niitä myydään pop up -kaupoissa ja verkossa.

Keli Clothing Oy

Sanni Pennasen ja Timo Föhrin omistama uusi pyöräilyvaatemerkki.

Yrittäjäperheen tytär Pennanen, 34, on opiskellut metallimuotoilijaksi sekä filosofian maisteriksi ja työskentelee opintokoordinaattorina Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulussa Helsingissä.

Pennanen on nyt hoitovapaalla.

Föhr, 33, on rajavartijana Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja intohimoinen pyöräilijä. Hän myös kilpailee maastopyöräilyssä.

Korson Metsolassa asuvassa perheessä on pian vuoden täyttävä tytär.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut