Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Sotaveteraani Aleksanteri, 100, ja tanssinopettaja Aira, 89, ovat mukana Suomen ensimmäisessä vanhuskalenterissa

Vapaaehtoisyhteisö Siskot ja Simot on julkaissut satavuotiaan Suomen kunniaksi seinäkalenterin, Suomen ensimmäisen vanhuskalenterin.

Sen kuvissa esiintyvät vanhukset edustavat sukupolvea, joka on tehnyt valtavan työn tämän päivän Suomen hyväksi. Kalenterin tuotoilla kerätään varoja kiitosjuhlahankkeeseen.

Tehdään juhlavuodesta myös kiitollisuuden vuosi."

Vuonna 2017 Suomea juhlistetaan ympäri maata monin eri tavoin. Vapaaehtoisyhteisö Siskojen ja Simojen yhteisökoordinaattori Eero Väisänen muistuttaa, että juhlahumun keskellä oman huomionsa ovat ansainneet vanhukset – he, jotka ovat hyvinvointimme meille rakentaneet.

Vanhuskalenterissa keskiöön nousevat vanhukset: on satavuotias sotaveteraani Aleksanteri, entinen rakennusmies, ja 86-vuotias Alpo, pitkän linjan kuntapoliitikko. 89-vuotias Aira on tullut tutuksi tanssinopettajana ja 94-vuotias Sirkka-Liisa on puolestaan ollut farmaseutti.

Kalenterin kuvat kertovat erilaisista kohtaamisista sekä välittämisestä, läsnäolosta ja yhdessä olemisen ilosta. Valokuvat on ottanut Aino Huovio

Väisänen haastaa myös kansalaisyhteisöjä mukaan kiitosjuhlien järjestämiseen, kukin omassa kunnassaan.

– Kansakuntamme historia on täynnä keskinäistä auttamista ja välittämistä. Vapaaehtoisilla kansalaisilla ja yhteisöillä on nyt hyvä mahdollisuus tehdä yhdessä juhlavuodesta myös kiitollisuuden vuosi.

Kalenteri on myynnissä 7.11. alkaen. Tarkemmat myyntipaikat löytyvät Siskojen ja Simojen kotisivuilta. Sen voi tilata myös Siskojen ja Simojen verkkokaupasta hintaan 18 euroa.