Lähihuoltaja ja uusperheen isä – vuoden isä -palkinto myönnettiin kahdelle

Vuoden isä -palkinto on myönnetty kahdelle isälle: kuopiolaiselle Jussi Hartikaiselle ja Sastamalassa asuvalle Pasi Uhtakarille.

Tämän vuoden palkintoja jaettaessa teemana oli arkinen isyys. Palkitsemiskriteereissä nostettiin esiin myös isien aktiivinen osallistuminen liikunta- ja harrastustoimintaan sekä vertaistuki eronneille isille.

Jussi Hartikainen on kolmen lapsensa lähihuoltaja. Vanhin lapsista on jo muuttanut omilleen, mutta teini-ikäiset pojat asuvat vielä kotona.

Hartikainen tekee vapaaehtoistyötä eroauttamisen ja vanhemmuuden tukemisen parissa. Hän toimii tukihenkilönä vanhempien erotilanteessa ja vetää eronneiden isien vertaistukiryhmää. Hartikainen tekee vapaaehtoistyötä myös lasten ja nuorten urheiluvalmentajana.

Pasi Uhtakari on puolestaan uusperheen isä, jonka uusperheeseen kuuluvat puoliso ja tämän biologiset lapset. Uhtakarin biologinen lapsi vierailee säännöllisesti perheessä.

Uhtakari on puolisonsa lapsille arki-isä ja sosiaalinen lähivanhempi. Lapsista toinen on kehitysvammainen.

Uhtakari harrastaa yhdessä erityislapsen kanssa judoa. Urheiluharrastuksen myötä myös perheen äiti on oppinut luottamaan siihen, että perheen miehet selviävät keskenään. Uhtakari toimii nyt myös apuohjaajana sovelletun judon ryhmässä.

Vuoden isä -palkinto

Vuoden isä -palkinto jaetaan henkilölle, joka on lisännyt omalla esimerkillään ja toiminnallaan isyyden merkityksen tunnistamista ja lisännyt näin sen arvostusta.

Palkinnon tavoitteena on vahvistaa isyyttä, tukea työn ja perheen yhteensovittamista, edistää lapsen etua sekä miesten ja naisten tasa-arvoa.

Ensimmäinen Vuoden isä -palkinto myönnettiin vuonna 2006.

Vuoden isä -palkinnon jakamisen valmistelu on tehty Väestöliiton johdolla.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut