Vastine: Emme tunnista väitteitä koulumme viestinnästä

Mikkolan yhtenäiskoulussa on kaksi rakennusta, Lyyra ja Vega. Jorma Rinne

toimitus

Mia Lindström <u>kirjoitti Vantaan Sanomissa (VS 15.–16.10.) Mikkolan koulun sisäilmaongelmista</u> Artikkelia varten oli haastateltu Mikkolan koulussa työskentelevää opettajaa sisäilma-asioissa.

Suuri osa Mikkolan koulun opettajista ihmettelee artikkelin välittämää mielikuvaa koulumme sisäilma-asioista tiedottamisesta ja työyhteisömme ilmapiiristä.

Emme halua väheksyä artikkelissa esiintyneen opettajan turhautumisen kokemusta. Emme myöskään ole varmoja, onko artikkelissa esiintyvän opettajan viesti tulkittu oikein tekstissä.

Haluamme kuitenkin tuoda ilmi oman näkökulmamme, josta katsottuna tiedottaminen sisäilma-asioissa ei ole ollut väheksyvää tai peittelevää vaan avointa.

Koulumme oppilailla ja opettajilla esiintyneet sisäilmaoireet ovat todellisia, ja niihin on mielestämme suhtauduttu vakavasti. Kun ongelmia on esiintynyt, niihin on puututtu järjestelemällä opetustiloja uudelleen ja korjauksin.

Henkilökunnan sisäilmaoireita ei ole mielestämme vähätelty, tai niitä ei ole kehotettu peittelemään, kuten artikkeli antoi ymmärtää.

Meitä, henkilökuntaa, on ohjeistettu kääntymään työterveyshuollon puoleen, jos sisäilmaoireita on esiintynyt ja kertomaan ongelmista myös koulun johdolle, joka raportoi niistä eteenpäin, jotta korjauksia voidaan tehdä.

Myös oppilaita ja huoltajia on ohjattu kertomaan mahdollisista oireista koulun terveydenhoitajalle, joka kerää tilastoa oireista.

Kuten artikkelissakin mainittiin, henkilökuntaa on tiedotettu ongelmista ja korjauksista henkilökunnan viikkoinfoissa ja tiedottein. Koteja on tiedotettu Wilmassa julkaistuin tiedottein ja vanhempainillassa. Koemme, että tiedottaminen asiassa on ollut riittävän avointa.

Artikkelissa kerrotaan koulumme opettajan kuvaavan työyhteisömme kulttuuria “pelon kulttuuriksi”, jossa oireilevat eivät uskalla kertoa oireistaan.

Suuri osa koulumme opettajista ei voi tätä väitettä allekirjoittaa. Työyhteisömme on mielestämme avoin ja rehellinen, mikä on edellytys henkilökunnan työssä jaksamiselle ja sisäilmaolosuhteista huolimatta mahdollisimman laadukkaalle opetukselle.

Mikkolan koulun opettajat: Maria Haapalainen, Pirjo Korhonen, Pekka Airaksinen, Jari Hatakka, Mika Pellikka, Sara Horstia-Niemi, Noora Syrjäläinen, Hanna Lankinen, Minna Kolehmainen, Kristiina Timonen, Mari Grönholm ja Tuula Puntari

Kirjoitusta täydennetty vahingossa pois jääneiltä kirjoittajien nimillä 1.11. klo 10.24.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kaupunki jakoi 18 400 maksutonta piknikpussia – Alussa puistoruokailun korvaavien pussien kysyntä yllätti
 2. Yrittäjät antoivat arvosanan Vantaalle – Yrittäjäpomo: Luku ei anna aihetta juhlaan
 3. Vantaalle myönnettiin 205 hirvieläinten pyyntilupaa
 4. Korona-näytteenotto ruuhkautui viikolla – Tartuntamäärissä ei toistaiseksi näy nousua
 5. Rebound puskee sinkkua toisen perään: Uutuusbiisissä pakkaan sekoitetaan iskelmätähti, auto ja Spielbergin leffa – reboundimaisen vapaasti
 6. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 7. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 8. Oma raha: Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 9. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 10. Tiede: Päivällä robottien ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen tutkija, illalla performanssitaiteilija – Rebekah Rousi, 42, halusi oppia puhumaan suomea ja sen myös teki
 11. Jokiniemestä löytyi tällä viikolla suuri määrä tuhansia vuosia vanhoja esineitä – "Löydöt ovat poikkeuksellisen kookkaita"
 12. Vastine: Avoimen päivätoiminnan määräraha joudutaan ohjaamaan lakisääteisiin palveluihin
 13. Suurpellon ampumisesta epäillyt vangittiin murhasta epäiltyinä – STT: Toisella Helvetin enkelit -taustaa
 14. Saako urheiluvarusteiden haju yökkimään? Syypää ovat mikrobit, joita varusteet kuhisevat – Näin hajuongelmaa voi vähentää
 15. Poliisia paenneen nuoren rattijuopon auto pyöri karkumatkalla kahdesti ympäri Pakkalassa ja Ylästössä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kaupunki jakoi 18 400 maksutonta piknikpussia – Alussa puistoruokailun korvaavien pussien kysyntä yllätti
 2. Yrittäjät antoivat arvosanan Vantaalle – Yrittäjäpomo: Luku ei anna aihetta juhlaan
 3. Jokiniemestä löytyi tällä viikolla suuri määrä tuhansia vuosia vanhoja esineitä – "Löydöt ovat poikkeuksellisen kookkaita"
 4. Korona-näytteenotto ruuhkautui viikolla – Tartuntamäärissä ei toistaiseksi näy nousua
 5. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 6. Oikeus päätti: Tammistoon ei tule Prismaa – "Hanke on nyt kuopattu"
 7. Rebound puskee sinkkua toisen perään: Uutuusbiisissä pakkaan sekoitetaan iskelmätähti, auto ja Spielbergin leffa – reboundimaisen vapaasti
 8. Poliisia paenneen nuoren rattijuopon auto pyöri karkumatkalla kahdesti ympäri Pakkalassa ja Ylästössä
 9. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 10. Vantaalle myönnettiin 205 hirvieläinten pyyntilupaa
 11. Vantaa on Suomen muuttotilaston ykkönen – Rohmuaa asukkaita muista kunnista
 12. Tikkurilan kirkkoon tulee Suomen ensimmäinen kellopeli, jolla voi soittaa mitä tahansa – "Kanttorit treenaavat jo Paranoidia"
 13. Työttömänä Vantaalla jo lähes sama määrä ihmisiä kuin mitä asuu Tikkurilassa, Korsossa ja Kivistössä yhteensä
 14. Vaatteiden kaatopaikkakielto hämmentää yhä – näin kierrätät rikkinäiset sukat oikein
 15. Asukasyhdistyksen aktiivisuus siivitti – Vantaan ensimmäinen pumptrack-rata rakennetaan Ilolan eteläpuolelle Koivukylänväylän reunaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.