Ankkapuiston kunnostus alkaa – Joulupolku siirtyy

REMONTTI Ruoppauksen ja siltojen korjauksen jälkeen on vuorossa valaistuksen, penkkien ja istutusten uusiminen.

Ankkapuiston kaikki sillat puretaan ja uusitaan. Eteläisimmän sillan kohdalla on nyt pato ja pienimuotoinen koski. Armi Suojanen/Arkisto

Armi Suojanen

Usean vuoden odotuksen jälkeen Korson Ankkapuiston uudistaminen alkaa vihdoin ensi viikolla puiden kaadolla puiston rannoilta ja saarista. Puita pitää karsia ruoppauksen ja siltojen rakentamisen vuoksi. Työmaa-alueelta poistetaan myös huonokuntoisia puita.

Remontti voi käynnistyä, koska Vantaan kaupunki on juuri saanut Etelä-Suomen aluehallintovirastosta vesilain mukaisen luvan ruoppaukselle ja uusille silloille, kertoo puistosuunnittelupäällikkö Hanna Keskinen

– Vesiluvassa on tiukat ehdot ruoppauksille, että kalojen nousu ja kuteminen eivät häiriinny. Ruoppauksia voi tehdä vain ydintalvella ja keskikesällä.

Ruoppauksia voi tehdä vain ydintalvella ja keskikesällä."

Kun puiston remontti pääsee loppuvuodesta kunnolla käyntiin, Rekolanojan rehevöityneet ja liettyneet lammet ruopataan. Ruoppausmassat kuivatetaan geotekstiilituubeissa puistoalueell ja niitä yritetään hyödyntää kuivatuksen jälkeen muissa viherrakentamiskohteissa.

Lisäksi lampiin syntyneet saaret muotoillaan uudelleen niin, että vesi pääsee virtaamaan nykyistä paremmin.

Puiston neljä puurakenteista ja huonoon kuntoon päässyttä siltaa puretaan. Uudet sillat tehdään teräksestä, sillan kansi on puuta. Uusia siltoja pitkin pääsevät kulkemaan myös kunnossapitokoneet.

Silloista eteläisin, jossa on pato ja pienimuotoinen koski, siirtyy padon eteläpuolelle. Padon juoksutusaukko puretaan pois ja sen alapuolelle rakennetaan luonnonmukainen kivikynnys. Sen jälkeen pato ei enää estä kalojen nousua.

Hanna Keskisen mukaan puiston lammissa on taimenia ja padon purku helpottaa niiden nousua.

Uudistustöiden vuoksi kävelyreitit muuttuvat, mutta puiston poikki pääsee kulkemaan kunnostuksen aikanakin jotain reittiä.

Siltojen uudistamisen ja ruoppauksen pitäisi olla valmiina kesällä 2018. Ensimmäisen vaiheen kustannusarvio on 1,2 miljoonaa euroa.

Sen jälkeen puiston kunnostamista jatketaan yleissuunnitelman mukaisesti istutuksia, kalustusta, reitistöä ja valaistusta uusimalla.

Ankkapuisto on ollut Joulupolku-tapahtuman näyttämönä useita vuosia, mutta remontin vuoksi se siirtyy Ruusuvuoren koulun läheisyyteen. Tämän vuoden Joulupolku järjestetään 11. joulukuuta.

Koulun nimi muutettu Korson koulusta Ruusuvuoren kouluksi 9.12. klo 15.56.

Ankkapuisto

Ankkapuistosta on tehty yleissuunnitelma, jonka mukaan puistosta halutaan uudistuvan Korson keskustan tueksi avoin, viihtyisä ja turvallinen puisto.

Sinne halutaan myös toimintoja kaiken ikäisille.

Tavoitteena on kunnioittaa alueen luonto- ja maisema-arvoja.

Puiston uudistustyöt ovat Tikkurilan Kirjastopuiston rakentamisen ohella Vantaan suurimpia puistohankkeita lähivuosina.

Aiheeseen liittyvää

  1. Ankkapuiston lammet ruopataan 7.4.2016 6:10

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut