Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hurmerinnat muuttivat hevostilan bilepaikaksi

KOKOONTUMISTILAT Heidi ja Jani Hurmerinta tekivät tilasta työn ja kodin Vantaanlaaksossa.

Vantaan uusimpiin juhla- ja kokoustiloihin kuuluu Villa Smeds Vantaanlaaksossa. Se on navetta entisellä hevostilalla, jolla on komea historia 1800-luvulta lähtien.

Nyt tilalla eivät kirmaa hevoset vaan bile-eläimet, vitsailee Villa Smeds Oy:n yrittäjäpariskunnan toinen puolisko Jani Hurmerinta

Venäjän valtion sirkuskoulun käynyt Hurmerinta vastaa tilan ohjelmatarjonnasta ja puoliso, konsultin töistä hoitovapaalla oleva Heidi Hurmerinta on omimmillaan talousasioiden kanssa.

Hurmerinnat ostivat hehtaarin tilan, johon kuuluvat muun muassa päärakennus, navetta ja talli, vuonna 2012. He olivat hakeneet itselleen vanhaa koulua tai kartanoa.

–Tätä ei voi sanoa kartanoksi, koska täällä ei ole asunut aatelisia, Heidi Hurmerinta tietää.

Mutta Hurmerinnoille paikka on unelmien täyttymys, käytettiinpä talosta mitä nimitystä tahansa.

Päärakennus on niin iso, että siitä on tehty kahden perheen paritalo. Toisessa asunnossa asuvat Hurmerinnat lapsineen.

Entisen hevostilan navetan ylisillä vietettiin ensimmäiset juhlat 2013. Ne olivat Hurmerintojen omat häät.

–Ensimmäinen vuosi oli testivuosi, että kannattaako tätä alkaa remontoida, Heidi Hurmerinta kertoo.

Kysyntää oli ja on. Ensi touko-lokakuusta kaikki lauantait on jo varattu häille.

Remonttia tehdään edelleen. Äskettäin on uusittu ylisen ovet ja jo aiemmin parannettu eristystä, ettei lämpö karkaa.

Jani Hurmerinta korostaa, että Villa Smeds on myös muuta kuin hääpaikka. Hän toivoo arkipäiville lisää varauksia, mikä tarkoittaa, että yritysten pitää vielä paremmin löytää kokous- ja virkistyspalvelut.

Hän on suunnitellut valmiita ohjelmapaketteja, joissa on teemoina muun muassa villi länsi, venetsialaiset naamiaiset, rock’ n roll tai halloween.

–Villin Lännen päivässä ihmisiä ottaa vastaan kolmemetrinen intiaanipäällikkö ja saluunan pianisti soittaa ragtime-musiikkia, Jani Hurmerinta maalailee juhlien alkua.

Sen jälkeen ohjelmaan voi valita vaikkapa rivitanssia ja veitsenheittoshown. Äijäpäivässä miehet pääsevät ajamaan polkuautoilla tai radio-ohjattavilla kiitureilla.

Villa Smedsissa juhlitaan jouluun asti. Sitten ylisen ovet laitetaan säppiin huhtikuun alkuun saakka ja paikka odottamaan kevättä, uusia juhlia sekä tapahtumia.