Nyt välähti sähköinen idea: Motocrossin sisähalli Aviapolikseen

LIIKEIDEAT Aviapolis City Bootcampin voitto meni Kirkkonummelle.

Voittajajoukkueeseen kuuluvat Jyri Leinonen, Laura Peuhkuri  ja Minna-Maria Salonen. Asko Räsänen/Vantaan kaupunki

Armi Suojanen

Start up -yrityksille ja tiimeille tarkoitetun Aviapolis City Bootcampin voittajaksi on valittu idea motocrossin sisäradasta, jossa ajetaan vain täysin sähköisellä kalustolla.

Laura Peuhkurin, Jyri Leinosen ja Minna-Maria Salosen muodostama kirkkonummelaistiimi mainosti Electric Arena -ideaansa miellyttäväksi niin asiakkaille kuin naapureille. Sisähallissa sähköisillä motocrosspyörillä päristellessä ei synny päästöjä eikä melua.

Kolmikon mielestä heidän ideansa kehittäminen sopii hyvin Aviapolikseen ja tukee sen kehittämistavoitteita. "Ratkaisu tuo urbaania, yhteisöllistä elämää alueelle ja on samalla älykästä, vihreää ja puhdasta".

Voittajatiimin Leinonen kiittelee tiedotteessa Bootcampia hienosti organisoiduksi ja intensiiviseksi tapahtumaksi.

–Saimme Bootcampistä uusia kontakteja sekä arvokasta apua liikeideamme kristallisointiin. Tavoitteemme onkin nyt tuoda Electric Arena Aviapolikseen, Leinonen toteaa.

Aviapolis City Bootcampin järjesti Vantaan kaupungin elinkeinopalvelut. Tapahtumaan valittiin kymmenen tiimiä, jotka kehittivät uusia palveluja Aviapoliksen alueelle Yrityskiihdyttämö Turbiinissa viikonloppuna.

Tavoitteena oli jalostaa luovista ideoista uutta liiketoimintaa ja löytää ratkaisuja kokeiltavaksi ensi vuoden aikana.

Uusia ideoita haettiin kuluttajille, vierailijoile ja yrityksille kolmella osa-alueella: liikkuminen palveluna (Mobility as a Service), majoitus ja vapaa-aika (Hospitality) sekä kauppa ja logistiikka (Retail and Logistics).

Kilpailun tuomaristossa istuivat Vantaan kaupungin edustajien lisäksi Aviapoliksen alueen yrityksistä Finnair, Finavia, Flamingo, NCC Property Development Oy sekä Clarion Nordic Choice Hotels Oy.

Bootcampin parhaat ideat

Voittaja: Electric Arena, motocrossiin sisärata täysin sähköisellä kalustolla.

Muita palkittuja:

Team Vesslan E-Pic IoT-pohjaisen näyttöratkaisun avulla Aviapoliksessa asioivalle voidaan antaa reaaliaikaista ja oikeaa informaatiota. E-Pic voidaan sijoittaa mihin tahansa, koska pistorasioita ei tarvita. Näyttö kuluttaa keskimäärin 99 prosenttia vähemmän energiaa kuin lcd- ja led-näytö. Ratkaisulla organisaatio voi korvata esimerkiksi julisteet, ilmoitustaulut ja painetut etiketit.

Team JAS-Partnersin Ei enää jonossa seisomista -sovellus auttaa palvelemaan Aviapoliksen asiakasta paremmin. Sen sijaan, että asiakas jonottaisi esimerkiksi kassalle, hän voi käyttää jonotusajan vaikkapa ostoksilla.

Parhaiten menestyneille tiimeille oli palkintoina muun muassa konsulttipalveluja.

Aviapolis City Bootcamp on osa Vantaan kaupungin Elinkeinopalvelujen Aviapolis City -hanketta. Se toteutetaan Uudenmaan liiton myöntämällä Euroopan aluekehitysrahaston tuella.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut