Asuntosijoittaja tuskailee Kivistön parkkipaikkapulaa – "Yhden paikan hinta olisi 12 000 euroa"

PYSÄKÖINTI Yksityinen vuokraisäntä tuskailee Kivistön keskustan parkkipaikkapulaa.

Kivistöön rakennetaan koko ajan lisää. Talojen väliin jäävät alueet, kuten hoivakoti Jaspiksen edustalla, täyttyvät autoista. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Kivistöstä vaimonsa kanssa kaksi sijoitusasuntoa eläkepäivien varaksi ostanut Jan Leskinen on harmissaan. Uusi asuinalue houkuttelee vuokralaisia, mutta sopimuksen solmimisessa on ilmennyt yllättävä ongelma.

–Vuokraaminen on usein kilpistynyt siihen, ettei vuokralainen saa autolleen parkkipaikkaa, Helsingissä asuva Leskinen kertoo.

Kadunvarsilla on paikkoja vain lyhytaikaiseen pysäköintiin.

Pariskunta omistaa yksiöt lokakuun alussa valmistuneesta talosta Jaspiskujalta. Kun he ostivat asunnot, heille suositeltiin autopaikan ostamista läheisestä Ruusuparkin pysäköintitalosta.

–Yhden paikan hinta olisi ollut 12000 euroa.

Leskisen mielestä sellainen sijoitus olisi ollut iso ja vain sen takia, "jos joku haluaa käyttää mahdollisuutta" pysäköidä siellä. Kaikilla vuokralaisilla ei kuitenkaan ole autoa.

– Pitäisi olla mahdollista pysäköidä kadunvarressa tai vuokrata autopaikka kohtuuhintaan, Leskinen vaatii.

Kivistön pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Hannes Oksanen kertoo, että yhtiön omistamat autopaikat Ruusuparkissa ovat täynnä. Yhtiön toisessa pysäköintihallissa Rubiiniparkissa, asuntomessualueen tuntumassa, on vuokrattavana noin 20 paikkaa, joista osa on vapaana.

Kivistön keskustassa on huutava tarve lisäparkkipaikoille.

–Yhtiön näkökulmasta vuokrakysyntä ylittää tarjonnan. Sen sijaan rakennusliikkeillä on vielä runsaasti myymättömiä osakepaikkoja tarjolla, Oksanen muotoilee.

Kun Leskiset ostivat yksiöt, Kivistöä mainostettiin edistyksellisenä alueena, jossa ei välttämättä tarvita autoa. Nyt Leskisen mukaan on käynyt ilmi, että Kivistössä ei saa tai voi omistaa autoa, vaikka sitä tarvitsisi esimerkiksi perheen tai työn takia.

Myyrmäessä heillä on vielä yksi sijoitusasunto, jossa ei ole ongelmia. Siellä auton voi pysäköidä talon omalle pihalle.

–Vantaan alueet ovat tässä suhteessa epätasa-arvoisia. Ei ole hyvää kaupunkisuunnittelua, kun pysäköintiä ei ole mietitty loppuun.

Leskinen ihmettelee, miksi Kivistössä ei voisi olla edes maksullista asukaspysäköintiä niin kuin tiheästi asututussa Helsingin keskustassa.

Kivistön pysäköintitalot

Vantaan kaupungin omistaman VTK Kiinteistöjen tytäryhtiö Kivistön pysäköinti Oy omistaa osittain Rubiiniparkin ja Ruusuparkin.

Rubiiniparkissa on yhteensä 220 parkkipaikkaa ja Ruusuparkissa 478.

Kivistön Pysäköinti Oy:llä on omistuksessaan Ruusuparkissa 39 lyhytaikaiseen pysäköintiin tarkoitettua paikkaa ja Rubiiniparkissa 33. Molemmissa halleissa on vielä yhteensä noin 70 paikkaa varattuna tuleville kiinteistönostajille ja Ruusuparkissa myös 40 Aurinkokiven monitoimitalolle varattua paikkaa.

Vuokrapaikka maksaa arvonlisäveroineen noin 55 euroa kuukaudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 2. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 5. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 6. Nyt katseet kohti pönttöjä – pesivistä linnuista kerätään tietoja
 7. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 8. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 9. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 10. Vainio 30.5.
 11. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 12. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 13. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 14. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 15. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 4. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 5. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 6. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 7. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 8. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 9. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 10. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 11. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 12. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 13. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 14. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 15. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.