Dixin viereen halutaan uutta – nämä Tikkurilan vanhat maamerkit aiotaan purkaa

KESKUSTA Vanhojen liike- ja asuintalojen purkua suunnitellaan.

Asunto-osakeyhtiö Kassatalon asuinkerrostalo sijaitsee Tikkurilan ydinkeskustassa aivan toimisto- ja liikekeskus Dixin vieressä. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Kiinteistönomistajat hakevat Vantaan kaupungilta suunnitteluvarausta Tikkurilan yhdelle keskeisimmälle paikalle liike- ja toimistokeskus Dixin viereen. Suunnitteluvarauksen hakijat haluavat purkaa vanhaa ja rakentaa uutta.

Alustavien suunnitelmien mukaan viisikerroksinen asuinkerrostalo, niin sanottu Kassatalo, Ratatien kulmauksesta purettaisiin. Myös Asematie 3:n matala liikerakennus, joka on tyhjillään, jyrättäisiin maan tasalle uusien toimisto- ja liiketilojen sekä asuntojen tieltä.

Sen sijaan Asunto-osakeyhtiö Kassataloon kuuluvasta kaksikerroksista liiketilaosuudesta Asematie 1:ssä säilytettäisiin osana uutta kokonaisuutta.

Asematie 3:n omistaa kiinteistösijoitusyhtiö Citycon Oyj. Kassatalo-yhtiöllä on useita omistajia, jonka vuoksi suunnitteluvarauksen toivotaan olevan voimassa ainakin kesäkuuhun 2018. Siten jää aikaa järjestellä omistuksia uudelleen.

Alueen maanomistajiin kuuluu myös Vantaan kaupunki, jolla on viipaleet Männistönpolun puolella.

Kaupunkisuunnittelulautakunta esittää kaupunginhallitukselle suunnitteluvarauksen myöntämistä tietyin ehdoin, kuten että korttelin tulee olla läpikuljettava.

Suunnitelmissa tulee myös tutkia vaihtoehdot, joissa asuinkerrostalo säilytetään. Rakennusten purkamista tai säilyttämistä ei kuitenkaan ratkaista nyt, vaan asemakaavoituksen yhteydessä.

Asematien pohjoispuoli Ratatien risteyksessä on jäänyt Tikkurilan rakentamisen jalkoihin, kun viereen on noussut muun muassa massiivinen Dixi ja parhaillaan sen jatko-osa sekä useita aiempaa korkeampia asuinkerrostaloja. Kaupungintalokin on remontoitu ja laajennettu.

Kassatalon purkaminen ei olisi aivan läpihuutojuttu, vaikka sitä ei ole asemakaavalla suojeltu. Vantaan modernin eli vuosien 1930–79 rakennuskulttuurin inventointiraportissa talo määritellään potentiaaliseksi suojelukohteeksi, jonka suojelukelpoisuus ja -laajuus on selvitettävä tarkemmalla inventoinnilla.

Kaupunginmuseon selvityksessä todetaan, että Kassatalo on osa Tikkurilan identiteettiä ja se "aloittaa Asematien, joka johtaa kaupungintalon ja kirkon muodostamaan vanhaan keskustaan".

Seurakuntayhtymä haluaisi purkaa huonokuntoisen kirkon uuden tieltä. Kaupunginmuseo on vastustanut kirkon purkamista.

Kassatalon kortteli

Asematien ja Ratatien risteyksen viisikerroksinen asuinkerrostalo ja sen viereinen kaksikerroksinen liike- ja asuintalo on rakennettu 1956.

Liiketalossa toimii muun muassa parturi, kampaamo, kirjakauppa, pizzeria ja pubi.

Lähempänä kaupungintaloa sijaitseva kaksikerroksinen liiketalo (Asematie 3) on valmistunut 1975. Se on huonokuntoinen ja tyhjillään.

Aiheeseen liittyvää

  1. Nyt se alkoi – Tikkurilan kolmiotontille nousee kymmenien miljoonien toimistokiinteistö 13.10.2016 16:46

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut