Taiteilija: Suomalaistenkin täytyy kotoutua muuttuneeseen Suomeen

Kaksi taiteilijaa yhdistivät tutun ja vieraan. Kohtaamisesta syntyi Toiveretki-kirja.

Kuvittaja ja tuottaja Sanna Pelliccionin ja kirjailija Katri Tapolan kirjaan perustuva näyttely on nyt esillä Taidetalo Pessissä Tikkurilassa.

–Moniaistillista näyttelyä on käynyt katsomassa suuri joukko yleisöä, aina taaperosta lähes satavuotiaaseen, kertoo Pelliccioni.

Näyttelyssä astutaan satukirjan sisään. Tunnistetaan kotoista ja ihmetellään uteliaana vierasta.

–On perinteisiä suomalaisia tuoksuja ja myösappelsiinin ja santelipuun tuoksuja. On lukunurkka suomen- ja arabiankielisine kirjoineen,aito erämaassa käytössä ollut beduiiniteltta jasoliseva metsälampihuone, luettelee Pelliccioni.

Tarkoituksena on, että palat toisesta kulttuurista tuovat lisäväriä tuttuun maailmaan. Pelliccioni näkee näyttelyn sanomalla laajempaakin yhteiskunnallista merkitystä.

–Suomalaistenkin täytyy kotoutua tähän muuttuneeseen maailmaan ja Suomeen. Kotoutumisen pitäisi voida tapahtua ilman pelkoa.

Toiveretki-näyttely on avoinna yleisölle 27. lokakuuta asti maanantaisin klo 9–14 sekä Taidetalo Pessin perhelauantaina 15. lokakuuta klo 13–16.

Taidetalo Pessi, Kielotie 14, Vantaa

Lisää aiheesta

Mainos: Business Vantaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut