Nuoret eivät käy uimahalleissa – syynä epäsiisteys ja yksityisyyden suoja

Kuvituskuva. Jorma Rinne

Riikka Jokinen

Joka neljäs (26 prosenttia) 15–79-vuotias harrastaa uintia ja vesiliikuntaa uimahallissa vähintään kerran kuussa, selviää Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton tilaamasta tutkimuksesta.

Aktiivisimpia uimahallissa kävijöitä ovat naiset ja yli 35-vuotiaat. Naisista kolmasosa (31 prosenttia) käy uimahallissa vähintään kerran kuukaudessa.

Nuoret eivät kuitenkaan koe uintia tai muuta vesiliikuntaa itselleen sopivaksi. 15−24-vuotiaista näin vastasi tutkimuksessa lähes puolet (46 prosenttia).

Heidän mukaansa uimahallit ovat epäsiistejä eikä uimahalleissa ole yksityisyyden suojaa antavia tiloja.

– Yksi syy, miksi 15–24-vuotiaat eivät käytä uimahallien palveluita, on yksityisyyden suojaa antavien tilojen puute. Niin ikään osa alle 35-vuotiaista ei käy uimahallissa, koska uimashortsien käyttö on niissä kielletty.

–Näitä tietoja kysyttiin nyt ensimmäistä kertaa, eikä turhaan. Tulokset onkin syytä huomioida, mikäli haluamme houkutella jatkossa enemmän nuoria uimahallien käyttäjiksi, Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton tekninen asiantuntija Ilpo Johansson huomauttaa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Uinninvalvojien huomion voivat viedä muut työtehtävät – uimahallien tarkastuksissa löytyi paikoin puutteita
    13.9.2016 18:56

Kommentoi

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut