Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Ainutlaatuinen" 1,1 miljoonan apu Suomen köyhille – vastaanottokeskuksiin meni saman verran 17 tunnissa

Vähävaraiset lapsiperheet sekä leipäjonoista ruokaa hakevat kansalaiset saavat ainutlaatuiseksi kuvaillun rahan Suomen valtiolta.

Eduskunnan tiedotetta siteeraava Uusi Suomi kertoo, että vähävaraisille osoitetaan 1,1 miljoonan euron määräraha valtiovarainvaliokunnan ehdotuksesta.

Tukea annetaan köyhiä auttavien järjestöjen kautta. Raha menee ruoka-apuun sekä vähävaraisten perheiden lasten harrastustoimintaan.

– Erityisesti avustus ruoka-aputoimintaan on ainutlaatuinen, sillä valtio ei ole antanut vastaavaa tukea aiemmin huolimatta toiminnan suuresta yhteiskunnallisesta merkityksestä. Nyt annettavalla tuella hankitaan muun muassa nykyaikaisen elintarviketurvallisuuden edellyttämiä kylmäkuljetusautoja, jotka ovat edellytys työn jatkumiselle, eduskunnan tiedotteessa kerrotaan US:n mukaan.

Tukea saavat muun muassa Hurstien laupeudentyö, Suomen Ruoka-apu Yhdistysten liitto ry ja IceHearts ry.

Sosiaalisessa mediassa eduskunnan kädenojennusta on kiitelty.

Toisaalta "ainutlaatuista" apua on pidetty pienenä, kun sitä verrataan summaan, jonka valtio on käyttänyt vastaanottokeskusten pyörittämiseen.

Ylen MOT-ohjelma kertoi maanantaina, että valtio käytti vastaanottokeskuksiin 506 miljoonaa euroa yhden vuoden aikana sen jälkeen, kun turvapaikanhakijoiden määrä kasvoi rajusti viime syksynä.

MOT:n arvion mukaan valtio tuhlasi jopa 200 miljoonaa euroa, koska Maahanmuuttovirasto Migri teki kiireessä epäedullisia sopimuksia toiminnan järjestämiseksi.

Migri on puolustanut rahankäyttöään sillä, että turvapaikkakriisin myötä tilanne oli täysin ainutlaatuinen.

Suomeen pysyvästi jääneitäleipäjonoja on kuvattu häpeäpilkuksi, jota Suomen kaltaisessa maassa ei pitäisi olla.

Näitä kahtailmiötä hoidetaan valtion toimesta silti hyvin erilaisin rahasummin.

Köyhien apuun nyt osoitettavalla 1,1 miljoonalla eurolla vastaanottokeskukset olisivat pyörineet alle vuorokauden. Tarkkaan ottaen hieman yli 17 tuntia.